Avto
17 ogledov

Še letos bodo mercedesi komunicirali

Mercedes Mercedes-Benz AG
Pri Mercedesu so objavili načrte, da bodo do konca leta kupcem ponudili tehnologijo Car-to-X, ki omogoča komunikacijo med vozili, oziroma deljenje pomembnih informacij med vozili omenjenega proizvajalca vozil.

Pri Mercedesu pojasnjujejo, da bodo na ta način vozniki hipoma obveščeni o informacijah, pomembnih za vožnjo, kot je obveščanje o potencialnih nevarnostih na cesti, oziroma nenadnih zastojih na poti.

Če bo vozilo, ki bo imelo sistem Car-to-X, udeleženo v prometni nesreči, zaradi katere je prišlo do zastoja, bodo vsi vozniki z istim sistemom takoj obveščeni, da se nahajajo v bližini zastoja, in bodo lahko zato izbrali alternativno pot do želenega cilja. 

Car-to-X tehnologija bo ponujena v okviru paketa Drive Kit Plus, ki od uporabnika zahteva uporabo pametnega telefona in aplikacije Digital DriveStyle. Čeprav v Stuttgartu menijo, da to ni najboljša rešitev, pa je to trenutno najhitrejši način, da v svojih avtomobilih ponudijo najnovejše tehnološke rešitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.