Avto
5338 ogledov

Šef Volkswagna danes presenetil z izjavo

Herbert Diess epa
Šef koncerna Volkswagen Herbert Diess je presenetil z napovedjo o nadaljnji usodi nemške avtomobilske industrije.

Kakšne so možnosti, da bo Nemčija v prihodnje avtomobilska velesila številka 1. Odgovor je danes podal kar šef koncerna Volkswagen.

Delavec KAJ BO Z AVTO INDDUSTRIJO? Avto Brez dogovora z EU bo britanska avto industrija ogrožena

Nemški proizvajalci vozil imajo zgolj 50 odstotkov možnosti, da ostanejo gonilna sila avtomobilske industrije tudi v prihodnosti, v primeru, da ne izvedejo preobrazbe in se prilagodijo novim pravilom in zakonodaji. Vključno z mrežo dobaviteljev. To je danes izjavil kar prvi mož koncerna Volkswagen Herbert Diess.

Mercedes-Benzova tovarna v Keschemetu Nov material Avto Avtomobilska industrija našla trajno rešitev?

Poudaril je, da bodo morali nemški proizvajalci proizvesti več baterij in električnih avtomobilov in manj avtomobilov z motorji na notranje zgorevanje. Le tako bodo uspešno odgovorili na nove geopolitične grožnje, ki avtomobilske proizvajalce silijo k pospešenemu sprejemanju reform, ki po besedah Diessa predstavljajo celo resno eksistencialno grožnjo nekaterim velikim igralcem na avtomobilskem trgu.

Car sharing v Ljubljani Avto Volkswagen najavil povsem novo storitev

"Z današnjega vidika so verjetno možnosti 50-50 let, da bo nemška avtomobilska industrija v desetih letih še vedno sodila med svetovno elito," je še dodal.

Volkswagen T-Roc Avto Volkswagen predstavil drzen načrt
Komentarjev 3
  • Albatroz 16:20 16.oktober 2018.

    Naj podpišejo pogodbo z ameriškim oddelkom za naseljevanje Marsa tam bodo rabili pasate ker je potrebno segreti planet.

  • popokatopetl 14:43 16.oktober 2018.

    Meh, VW zdaj dobavitelje privija zaradi tistega kar so sami zakuhali. Res pa da jih je elektrifikacija nekako precej presenetila brez gat. Tako da trenutno ne zmorejo naredit električarjev niti za tiste, ki bi jih bili pripravljeni drago plačat. Poblem ...prikaži več je da zaenkrat ne izgleda da bi električarji sami od sebe izrivali notranje izgorevanje, ker bi bili sami po sebi tolk boljši in cenejši.

  • H2_je_zakon 14:13 16.oktober 2018.

    Kako je lahko nekdo brez vizije direktor tako velikega koncerna? Sedaj se bodo ukvarjali z nekakšnimi populističnimi alternativami za avtomobile namesto, da se lotijo dela na ekološko gnanih avtomobilov na gorivne celice. In tudi obdržijo vodilno vlogo v avto-industriji. Kakšna ...prikaži več je razlika med arabsko nafto in kitajskimi baterijami pobarvanimi z velenjskim lignitom? In ali naj potegnemo kable preko balkonov do avtomobilov? Avtomobile je potrebno ustvariti uporabne. Edina alternativa je VODIK.