Avto
3611 ogledov

Škodin skrivnostni model tik pred razkritjem

Škoda bo predstavila nov model Škoda
Škoda namerava 15. marca na svoji letni konferenci razkriti povsem nov model. Najprej se je ugibalo, da bi to lahko bil električni elroq, nova ugibanja pa gredo v smeri električnega modela s ceno 25 tisoč evrov. Skrivnost za zdaj še ni razkrita.

Ugibanja gredo zdaj v smeri, da bi Škoda utegnila predstaviti le konceptno vozilo. Če električni avto, ki ga bo Škoda pokazala v petek, 15. marca, ne bo dolgo napovedani elroq, bo to najverjetneje tako imenovani manjši električni avto z okoli 4,1 metra dolžine in prtljažnikom, velikim kot škoda scala, pišejo češki mediji.

Škoda, tako kot večina evropskih proizvajalcev vozil, dela na električnem modelu s ceno okoli 25.000 evrov, ki naj bi bil na trgu leta 2025.

Obrisi, ki so vidni v videu, ki ga je objavila Škoda, kažejo na SUV model. Videoposnetek razkriva nov dizajn sprednjega dela z imenom blagovne znamke na sredini namesto logotipa. Nov je tudi LED podpis luči, ki ga bodo počasi prevzeli tudi drugi Škodini modeli.
Na več informacij bomo morali počakati do petka. Možno je, da bo uradno ime razkrito skupaj s konceptom. Trenutno ima Škoda registrirana imena, kot so kwiq, kymaq, kylaq, kariq in kyroq.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Toma 08:20 12.marec 2024.

    Pustite ga pokritega. Tak al onak ni nobene opazne spremembe!