Avto
26 ogledov

Skoraj polovica je belih in srebrnih

Mercedes-benz SLS AMG Mercedes-Benz AG
Po dolgih letih se je okus kupcev za barve izdatno spremenil in letos je bela oz. biserno bela barva v populanosti prvič doslej preskočila črno in sivo ter se na prvem mestu poravnala s srebrno barvo.

Eden največjih proizvajalcev avtomobilskih barv na svetu DuPont je v tradicionalnem, že 59. letnem poročilu ob iztekajočem se letu izpostavil velikanski skok bele barve, ki si jo želi vse več kupcev zlasti v Severni Ameriki, Evropi in na Kitajskem.

Z lanskoletnega četrtega mesta je bela oz. biserno bela skočila na prvega, ki si ga sedaj z 22 odstotki avtomobilskega trga deli s tradicionalno močno srebrno barvo. V globalnem seštevku sledijo črna (20 odstotkov), siva (13), rdeča (7), modra (6), rjava/bež (5), zelena (2) in rumena (1) barva, na vse ostale pa odpadeta dva odstotka.

Če bi vzeli pod drobnogled zgolj okus evropskih kupcev, potem na Stari celini s 25 odstotki kraljuje črna barva, še posebej med večjimi in bolj prestižnimi modeli. Sledijo bela (20), siva (18) in šele na četrtem mestu srebrna (15) barva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.