Avto
21071 ogledov

Smešen obisk največjega avtomobilskega salona v Nemčiji

Avtomobilski salon v Frankfurtu 2019 Epa
V nedeljo je svoja vrata zaprl avtomobilski salon v Frankfurtu (IAA). Ko so prešteli vse obiskovalce, ki so se od 12. do 22. septembra zgrnili na razstavne prostore, so se še dodatno potrdile novice, da salona, kot smo ga poznali desetletja, verjetno v nemški finančni prestolnici ne bo več.

Avtomobilski salon v Frankfurtu (IAA) je desetletja veljal za utrdbo nemške avtomobilske industrije. A že med salonom, ko so se zvrstili številni protesti okoljevarstvenikov, da naj avtomobilski proizvajalci zmanjšajo škodljive emisije svojih vozil, župan Frankfurta je dal pred salonom jasno vedeti, da morajo v mestih vladati vlaki in avtobusi in ne avtomobili, so se pokazale vrzeli in smiselnost organizacije tovrstnih salonov, ki zadnja leta doživljajo veliko krizo.

Avtomobilski salon v Frankfurtu 2019 | Avtor: Epa Epa

24. Avtomobilski Salon HOSTESE NA AVTOSALONU V LJ Avto Hostes obiskovalci avtosalona ne napadajo s prošnjami za telefonske številke

Tudi v Frankfurtu so se letos soočili s številnimi odpovedmi avtomobilskih razstavljavcev. Samevali so razstavni prostori, kjer so včasih razstavljali Toyota, Renault, Peugeot, Nissan, Fiat, Ferrari in še številne druge največje svetovne znamke. Avtomobilski proizvajalci, ki so se v Frankfurtu pojavili, so se trudili v ospredje postaviti električne avtomobile. A vse to je bilo premalo, da bi bil salon lahko uspešen. Še posebej po tem, ko so prešteli vse obiskovalce, ki so se na prizorišče razstave zgrnili v 11 dneh. Našteli so jih "le" 560.000, kar se ne zdi malo, a je padec v primerjavi z letom 2017, ko je bil salon nazadnje v Frankfurtu občuten. Takrat so jih našteli 810.000, leta 2015 pa 931.000. Obisk je celo smešen, če ga primerjamo z avtomobilskim salonom v Ljubljani leta 2017, ko je v štirih dneh Gospodarsko razstavišče po podatkih organizatorjev obiskalo 75.000 ljudi.

Avtomobilski salon v Frankfurtu 2019 | Avtor: Epa Epa

Avtosalon Frankfurt protest Protest Avto Največji evropski avtosalon blokirali aktivisti

Avtomobilski saloni, od Detroita do Pariza doživljajo katastrofalne padce obiskanosti in tudi zanimanja za tovrstne razstave, saj avtomobilska podjetja svoja trženjska prizadevanja usmerjajo na samostojne dogodke, kjer predstavljajo svoja nova vozila. 
Nekdanji direktor Opla Karl Thomas Neumann je tvitnil, da je bila letošnja razstava neuspešna in le senca tistega, kar je bilo nekoč. Napovedal je celo, da salona leta 2021 ne bo. Drugačnega mnenja je predsednika Zveze avtomobilske industrije (VDA), ki je poklicna zveza, v katero so vključena vsa pomembna nemška podjetja, povezana z avtomobilsko industrijo Bernharda Mattesa, ki je dejal, da so v združenju zelo zadovoljni z zanimanjem javnosti, saj je dogodek s številom objav na družabnih omrežjih in spletu dosegel "nove razsežnosti". Dejal je, da v digitalni dobi več kot število kvadratnih metrov na razstavnem prostoru šteje doseg. Mattes je vseeno dejal, da se bo moral koncept salona spremeniti, a da salon v Frankfurtu ostaja v sporedu.

Avtosalon Frankfurt protest | Avtor: Epa Epa

IAA v Frankfurtu Avto Zaključek avtosalona v Frankfurtu razburkal avtomobilske vode

Nemški mediji so že namignili na možnost, da bo vsebina in tudi lokacija salona v prihodnje precej drugačna. Odločitev naj bi sprejeli prihodnjo pomlad. Kot možno naslednje prizorišče pri Bildu omenjajo Berlin, kjer so doma številna zagonska podjetja, v ospredju pa utegnejo bolj kot avtomobile postaviti mobilnost.
 

Komentarjev 3
  • ypa65120 21:48 24.september 2019.

    Ovo je najbolji posao koji Google sada plaća.Prvog mjeseca primio sam 29736 dolara za rad 3 sata dnevno. Počeo sam prije četiri mjeseca i odmah sam ponio kući najManje 7835 do 9454 dolara tjedno. --->>>>>>>>>>>>>>>>> www.Trade46.Com

  • vzev 17:01 24.september 2019.

    Ja, kaj so pa mislili. Na takšne salone so najbolj hodili avtomobilski navdušenci. In avtomobilski navdušenci imamo radi prave avte, ne pa te električne igračke. Na tem salonu pa je sedaj v ospredju ravno elektrika, zato pa potem število obiskovalcev krepko pade.

  • NeAnonimni 08:51 24.september 2019.

    Kdo pa rab nov avto vsak let'