Avto
67 ogledov

Splet: oglašujte realno ceno

Spletni oglasi Gregor Prebil
Brezplačno. Vse več ljudi se odloča za spletno prodajo svojega vozila. Na Bolhi ugotavljajo 58-odstotno rast.

Spletni oglasnik. Prodaja vozil in rezervnih delov prek spleta je vse bolj razširjena. Pri Bolhi imajo v kategoriji Avto-moto 80 tisoč aktivnih malih oglasov, kar je 58 odstotkov več kot leto prej. Vodja marketinga pri Bolhi Maruša Grah kot prednosti take oblike prodaje vozil navaja brezplačno storitev, ki ne zahteva veliko truda. “Priporočamo, da prodajalec pri objavi oglasa navede natančen naslov oglasa in izpolni vsa vnosna polja,” pravi grahova.

Ne skrivajte napak

"Priporočljivo je izpolniti dodaten opis, kamor prodajalec navede vse preostale podatke in podrobnosti, vključno z morebitnimi napakami. Pomembno je, da so fotografije vozila dobre in da jih je čim več. Ljudje še vedno kupujemo z očmi,” nasvete pojasnjuje Grahova in dodaja, naj prodajalec podrobno opiše, kje in kdaj je mogoč ogled vozila in kakšni so možni načini plačila.

Koliko avtomobilov se dejansko proda in za kakšno ceno, se ne ve, saj lahko o uspešnosti nakupov sklepajo le po obsegu objavljenih oglasov in obisku posamezne kategorije, dodaja Grahova, ki še pravi, da nimajo informacij o tem, kakšna je bila dogovorjena cena, saj se prodaja večinoma odvija izven spletnega mesta: "Slovenci radi preverimo, kaj kupujemo, zato si prodajane izdelke pred nakupom najraje ogledamo v živo in se takrat tudi radi poskusimo dogovoriti še za morebitno znižanje cene. Uporabnikom sicer svetujemo, da v malem oglasu navedejo ceno, po kateri so dejansko pripravljeni prodati, saj lahko previsoko nastavljena cena potencialne kupce odbije že na samem začetku. Strošek, ki je povezan s prodajo vozila na spletnem oglasniku je tako minimalen: objava oglasa je za posameznike brezplačna, prodajalec mora vložiti le nekaj časa za pripravo čim boljše vsebine malega oglasa."

Komentarjev 1
  • mihatirs 13:35 28.januar 2013.

    Cene BMW-jev in Audi-jev so že padle in še bodo, ko bodo razni tisti k so jih jemal na fafing dojel, da je treba družino preživljat in imet na 1. mestu, ne pa da je važno da stoji v garaži ...prikaži več 5ka!! Podobno velja tud za Mercedeze in ostala draga sranja, katera ne bo sčasoma več mogoče odplačevat!!