Avto
50497 ogledov

Sporna aplikacija: Pešci merijo hitrost vozil in obveščajo

Radar hitrost merjenje PU Maribor
Nova aplikacija za pametne telefone uporabnikom omogoča zajem avtomobilov s kamero in ugotavljanje, ali kršijo omejitev hitrosti.

Sporna aplikacija Speedcam Anywhere že po nekaj tednih na britanskem trgu povzroča polemike. Aplikacijo lahko uporabljajo pešci za zajem avtomobilov in merjenje njihove hitrosti.

Novi merilniki hitrosti v Ljubljani Vozniki pozor Avto Vozniki pozor: Lov na prehitre voznike na novih lokacijah v Ljubljani

Uporabnik lahko nato shrani sliko pri hitrosti vozila in ustvari poročilo. Ideja je, da se to poročilo lahko deli z oblastmi. Aplikacije v Združenem kraljestvu ni mogoče uporabiti za kaznovanje voznikov, saj tega ni odobrilo Ministrstvo za notranje zadeve. Mobilni telefon in aplikacija nista certificirani napravi za zaznavanje hitrosti. Aplikacijo pripravljajo tudi za lansiranje v ZDA.

 | Avtor: Speedcam Anywhere Speedcam Anywhere

Video Avto Češki milijonar z vožnjo "sprovociral" nemškega ministra

Speedcam Anywhere je razvila skupina znanstvenikov za umetno inteligenco. Njihova resnična identiteta pa ostaja skrivnost. Trdijo, da so prejeli žaljiva sporočila državljanov, ki se ne strinjajo z namenom aplikacije.

Merilnik Na isti ulici Avto Pozor, dve novi lokaciji radarja v Ljubljani

Eden od ustanoviteljev aplikacije je anonimno govoril za Guardian: "Dobivamo precej žaljiva sporočila. Nekateri mislijo, da nas aplikacija spremeni v nadzornika. Vsako leto se na cestah zgodi 20.000 nesreč s hudimi poškodbami. Kako jih lahko zmanjšamo? S preprečevanjem prehitre vožnje."

 

Omejitev hitrosti znak 30 Predlog Avto Predlog: Zaradi visokih cen goriva hitrost na avtocesti zmanjšana na 100 km/h?

Google sprva ni dovolil objave aplikacije v svoji trgovini Play, vendar je na koncu popustil. Aplikacijo je mogoče prenesti v Združenem kraljestvu. Apple še ni odobril distribucijske aplikacije v svoji App Store za naprave iOS, kot sta iPhone in iPad. Za zdaj ni znanega nič o širitvi aplikacije na trge v Evropi.
 

Komentarjev 9
  • Pepe007 09:25 19.april 2022.

    Danes ti "pametni" telefon omogoča, da postaneš policist brez končane srednje šole in tečaja v Tacnu :)

  • rd2dmk2 15:12 18.april 2022.

    tole legalizirat in uporabit na polno.pa da vidimo mečke, audije, BMW, ferarije , poršeje, kako upoštevajo pravila. dons je edino cestno pravilo ki je še upoštevano je. " turn left (right )" na garminu. in to je to, kot pravi ...prikaži več reklam za spar. vsi ostali znaki postavljeni na cesti so pa zato, da kakšen golob ima kje za obsedet. da bi pa sodoben šofer pa to gledal, ma kje pa, je treba SMS pisat, pa garmina opazovat.

  • Avatar luckyss
    luckyss 14:27 18.april 2022.

    To je približno tako legalno kot obvezno cepljenje z nedelujočimi in nepreverjenimi cepivi...Je pa oboje všeč istim ovcam...