Avto
19 ogledov

Suzuki zmagal v sporu z VW

Volkswagen polo GTI Žurnal24 main
Ne le volkswagen, tudi Suzuki lahko uporablja oznako GTI. Tako je odločilo evropsko sodišče, ki je v sporu z Volkswagnom prisodilo v korist Japoncem, ki bodo lahko na svojem modelu uporabili oznako GTI.

GTI je praktično že leta zaščitni znak avtomobilskega proizvajalca vozil Volkswagen. Te oznake pa ne uporabljajo zgolj Nemci, saj bo kmalu model 208 GTI predstavil Peugeot, svojega športnika z omenjeno oznako pripravljajo tudi pri Kii, kmalu pa bo krasila tudi karoserijo Suzukijevega swifta. Tako je odločilo Evropsko sodišče.

Nemci so leta 2003 vložili tožbo proti Suzukiju, saj so menili, da lahko le oni uporabljajo oznako GTI. Po skoraj desetih letih sodnih bitk so pri Volkswagnu boj izgubili, sodišče pa je pojasnilo, da med dvema modeloma ni nikakršne povezave in tako zmede med kupci ne bo. Pri Volkswagnu so na odločitev sodišča že napovedali pritožbo.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.