Avto
33 ogledov

Švedinji izumili nevidno čelado za kolesarje

Hövding čelada Hannes Söderlund
Malokdo med kolesarjenjem nosi čelado, še manj pa je takšnih, ki jo nosijo radi. Švedski kolesarki sta zato razvili takšno, ki jo bo z veseljem nosil vsak, pa če jo mora ali ne.

Začelo se je kot magistrska naloga, nadaljevalo pa v morda enega najboljših izumov v kolesarstvu. Švedinji Anna Haupt in Terese Alstin sta namreč razvili čelado Hövding, ki ne pokvari pričeske, je v koraku z modo in nihče pravzaprav sploh ne ve, da jo nosite. Razvijata jo že od leta 2005, o njej pa se je začelo govoriti že lani.

Bi uganili, v čem je trik? Poglejte si spodnji video, ki je nastal pred kratkim in vse vam bo jasno. Po tem si bo marsikdo zaželel to čelado, če je zanjo pripravljen odšteti 399 evrov.



Izumiteljici jo ponujata v različnih vzorcih, slaba novica je le, da čelada po tem, ko se enkrat sproži, ni več uporabna in jo je potrebno zamenjati. A izumiteljici pravita, da stroške nove čelade krije zavarovanje hiše ali stanovanja.

Komentarjev 3
  • David Picelj 10:08 01.december 2013.

    Mislim da ideja ni slaba, samo potrebna je še dodelava. Ni pa mi jasno kaj bi se zgodilo, če bi se s kolesom z nespremenjeno hitrostjo z glavo naprej zadel v avto, drevo, drog, tla. Pri tem se air bag ne bi sprožil ??!!

  • Marko Slovenia 00:02 30.november 2013.

    izuml so airbag :) hehe

  • Žurnalček 16:03 29.november 2013.

    Vsakem je jasno , da se da tole res nositi ampak samo v Skandinaviji in to namesto šala in še to samo na mestnih kolesih.