Avto
57 ogledov

Tako hitro umre človek na cesti

Nesreča motorista Youtube/Sputnik.by
Posnetek hude nesreče mladega motorista in sopotnice je opomin, kako hitro pride do tragedije na cesti zaradi nepazljivosti udeležencev.

Posnetek je bil objavljen na Youtubu. Posnela ga je kamera na čeladi drugega motorista, ki je ravno takrat po stranski cesti prišel do križišča glavne ceste Polotsk - Miorj, severno od prestolnice Minsk. 

V tistem trenutku je želel z glavne ceste na levo zaviti 61-letni voznik audija, ko je naravnost pripeljal motorist in treščil v avtomobil. Oba s sopotnico sta poletela po zraku in padla na tla, zaprepaščeni motoristi pa so pohiteli na pomoč. 

Komaj 16-letna sopotnica je naslednji dan v bolnišnici umrla, medtem ko je 19-letni motorist hudo poškodovan.

Pozor, video vsebuje za koga lahko vzemirjujoče prizore

Nesreča se je po pisanju Telegraf.by zgodila že 20. avgusta, vendar policisti še vedno ne vedo natančno, kdo je bil odgovoren za nesrečo, zato so v četrtek pozvali javnost, naj jim priskoči na pomoč z uporabnimi informacijami. Tudi motorist je namreč sodeč po posnetku dokaj hitro pripeljal v križišče, vozniku avta pa je sonce očitno svetilo v oči.

Dogodek, ki je tako prepogost tudi na naših cestah. Vozniki avtomobilov se velikokrat ne prepričajo dovolj dobro, ali imajo prosto smer za zavijanje, ali pa napačno precenijo hitrosti motoristov. Motoristi pa prevečkrat vozijo z neprilagojeno hitrostjo in premalo storijo za lastno varnost, da bi jih drugi lahko pravočasno opazili. 

dezurni@zurna24.si

 
Komentarjev 21
  • Zmago 10:31 05.september 2016.

    Pred križiščem 90 omejitev ??? Kje te ti živiš ???

  • Pepe007 09:23 05.september 2016.

    Avtomobilist je očitno vzel prednost motoristu. Ali ga je res lahko videl glede na precejšnjo hitrost motorja iz tega posnetka ne morem soditi. Jasno mi je edino, da je motor imel še kaka 2 metra prostora, da vozilo obvozi, vendar ...prikaži več tega ni obvladal. Torej vsaj za svoje sposobnosti vozil daleč prehitro. Tudi če je bil avto kriv, to tema dvema na motorju nič ne koristi. Tega se je treba zavedati vnaprej in tako voziti.

  • Zmago 08:23 05.september 2016.

    BenX tudi ti boš morti penzlek! Veš pa se mladih divjakov več pobije, kot nekih "penzlekov".Ti kar daj gas do daske pa dvojno ali celo trojno hitrost (to je 4x oz 9x večja kinetična energija za tvoh hampus ...prikaži večs razbit).......................... pa boš prišel prej na cilj, ...................... brez da bi vmes postal PENZLEK !!