Avto
43 ogledov

Tako izgleda, če vozite za nevarnim lenuhom

Led na cesti
1/5
Youtube/Jeffrey Cote
Pričujoči video nesreče je dokaz, kako pomembno je, da vsak očisti svoj avto snega in ledu.

Danes lahko na cestah znova vidimo ogromno voznikov in voznic, ki spadajo v kategorijo "nevarni lenuhi".

Avto očistijo le toliko, da lahko vidijo naprej in morda vstran. Če je bila zvezdna konstelacija njihovega astrološkega znamenja prava, so morda očistili celo zadnje steklo. Medtem pa so streha, motorni pokrov in prednja ter zadnja svetila takšna, kot jih je minule dni sooblikovala mati narava. 

Odveč je znova opominjati, kako nevarna so lahko neočiščena vozila - zaradi dodatne teže in podrtega težišča so občutno manj stabilna, na cesto in druga vozila pa med vožnjo pada sneg in led, konča se lahko celo v bolnišnici, kot je bil primer iz Koroške pred tednom dni. 

Policist vas lahko za neočiščen avto kaznuje z 200 evri kazni. 

Saab ga je nasankal

Kako v živo izgleda nevarnost, ko voznik ali voznica avto pred vami ne očistita snega z avta, si oglejte v videu. Posnet je bil minulo sredo v ZDA, k sreči se je razen poškodb na saabu 9-5 (razbito steklo in ogledalo), končalo brez poškodb za voznika. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • banja 18:30 05.januar 2016.

    Tale @Skippy pa pojma nima o avtu in šofiranju.Če imaš na strehi avta sneg, se sneg zaradi ogrete notranjiosti avta prične taliti in če moraš med vožnjo grobo zavreti, dobiš na prednjo šipo pravcati plaz. In seveda naprej ne ...prikaži več vidiš nič.Poznam poklicnega voznika, ki s svojega osebnega avta nikoli ne odstrani snega. Tak brezveznik kot ti.

  • watcher 11:18 05.januar 2016.

    Očitno tebi ne gre fizika ravno dobro. Poglej si video, če ti ni jasno kako lahko kos ledu odleti z avta na avtocesti.

  • Vunny 08:23 05.januar 2016.

    Ne bluzi!Večkrat sem že doživel, kako odpadajo celi kosi iz raznih avtomobilov, tovornjakov, avtobusov ...Še z zakonom je OBVEZNO čiščenje "avtomobila". Če posnamem bilokoga, da mu pade iz prevoznega sredstva, ga tožim, da bo še dolgo bos hodil naokrog ...