Avto
59 ogledov

Toyota patentirala prilagodljivo obliko trupa za leteči avtomobil

Toyotin patent za leteče vozilo
1/4
Toyota
Zamisel o letečem avtomobilu je stara skoraj toliko kot sam avtomobil. Predstavljenih je bilo že veliko projektov, zdaj pa je svoj lonček pristavila še Toyota. Japonci so patentirali prilagodljivo obliko trupa za leteči avtomobil.

Že Henry Ford je davnega leta 1920 eksperimentiral z letečim vozilom, vendar pa je eksperiment, tako kot mnogi drugi, propadel. V ralnih aplikacijah se še nobeno vozilo-letalo do zdaj ni izkazalo kot zelo učinkovito.

Danes so se različni koncepti razvili v smeri zložljivih letal, ki jih je možno voziti po javnih cestah, kjer pa ne morejo pristati. Pri Toyoti so nedavno z zaščito patenta pokazali zanimivo vizijo na področju letečih avtomobilov.

Namesto zložljivih kril, patent opisuje prilagodljivo obliko trupa, ki za spremembo iz vožnje po cesti do letenja vključuje prilagodljive dele z nateznimi elementi, ki se lahko raztegnejo v krila, med vožnjo po cesti pa so pospravljeni v trup vozila.

Na patentni skici na zadku vozila je tudi propeler, ki je povezan z zadaj nameščenim motorjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.