Avto
32 ogledov

Tudi avto se na soncu poti

Varnostni trikotnik Shutterstock
Upoštevajte posebnosti. Tudi na dopustu skrbite za kondicijo svojega vozila.

Med potjo na postankih preverjajte stanje pnevmatik in delovanje svetil, na cilju pa poskrbite za varen parkirni prostor. Tega nikar neupravičeno ne jemljite domačinom, avta pa tudi sicer ne izpostavljajte. Vsako leto se v Slovenijo vrača veliko vandaliziranih avtov. Uporabljajte mehanske in elektronske varovalne naprave.

Avtomobil čim bolj zaščitite pred poletno pripeko. Najboljše so prevleke, ki prekrijejo celotno vozilo, vključno s kolesi. Če je nimate, uporabite odbojne senčnike, ki pripomorejo k nižji temperaturi notranjosti, sicer se ta močno segreje, kar lahko povzroča bledenje in druge poškodbe plastike.

Pri parkiranju pod drevesi bodite pozorni, saj smola iglavcev na laku pušča nepopravljive sledove. Če na avtu opazite smolo, jo čim prej odstranite; pomaga že drgnjenje z olivnim oljem in hlačno nogavico.

V avtomobilu ne puščajte vrednejših predmetov, še posebno ne na izpostavljenih mestih, saj so avtomobili dopustnikov priljubljena tarča tatov.

Pri vožnji po tujih cestah upoštevajte predpise in zaradi povečane mase vozila tudi večjo varnostno razdaljo, saj je zavorna pot daljša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.