Avto
58 ogledov

Tudi v starem cliu lahko brezžično polnite

Polnilna postaja QI Brandmotion
K naprednim telefonom sodijo napredne rešitve za udobnejšo rabo. Odslej je na voljo univerzalni kit za polnjenje v avtomobilih brez vsakršnega kabla.

Družba Brandmotion je na sejmu SEMA v Las Vegasu predstavila univerzalno polnilno postajo. Uporabnik zgolj položi telefon na ploščad in že se polni. Naprava samodejno zaključi polnjenje, ko je baterija na 100 odstotkih.

Deluje tako z iOS kot Androidnimi telefoni, v kompletu pa je poleg polnilne ploščadi še potrebno ožičenje za povezavo z avtomobilom. S tem se sprosti tudi en USB priključek v avtomobilu, kar je lahko zelo dobrodošlo.  

Pogoj je seveda, da vaš telefon podpira tehnologijo brezkabelskega polnjenja QI. Nekateri telefoni (denimo samsung S4) imajo v poprodaji na voljo tudi posebne dodatke, ki omogočajo tovrstno polnjenje. 

Naprava Stane okoli 140 evrov, a ta preračunana cena velja za ameriški trg. Pri Brandmotion so sicer že doslej izdelovali QI ploščadi, a le za določene vrste avtomobilov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.