Avto
51 ogledov

Uspeh sistema start & stop

Vedno več modernih avtomobilov ima vgrajen sistem "stop & start", pri katerem mo Žurnal24 main
Proizvajalec opreme za avtomobile Johnson Controls Inc. je prodal že preko 18 milijonov enot akumulatorjev Absorbent Glass Mat (AGM), ki se običajno uporabljajo v avtomobilih s sistemi Start-Stop.

Na leto v Evropi prodajo preko 4,5 milijona AGM akumulatorjev, kar pomeni uspeh za tehnologijo, ki pripomore pri varčevanju z gorivom pri vožnji v urbanih središčih.

Po najnovejših podatkih naj bi imelo do leta 2017 že več kot 70 odstotkov novih avtomobilov vgrajenih start-stop tehnologijo, kar pomeni, da bodo v naslednjih štirih letih izdelali 35 milijonov AMG akumulatorjev.

V raziskavi Johnson Controls so ugotovili, da se kar 90 odstotkov vseh voznikov vozil s sistemom Start-Stop v Evropi ob nakupu novega vozila ponovno odloči za omenjeno tehnologijo.

Sistem start & stop: prihranek do 10 odstotkov goriva
Prikladen je predvsem za vožnjo po mestih, kjer je veliko ustavljanja in speljevanja. Ko je avtomobil ustavljen oziroma v najnovejši izvedbi še v gibanju, se motor, ko voznik prestavi v nevtralno in popusti sklopko, sam od sebe ugasne. Vnovičen stisk sklopke ob zeleni luči motor v nekaj desetinkah znova zažene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.