Avto
15527 ogledov

V ponedeljek spet tehnični pregledi in del javnega prevoza

tehnični pregled Saša Despot
S ponedeljkom ponovno tehnični pregledi in nekatere oblike javnega linijskega prevoza.

Vlada je odločila, da bo s ponedeljkom ponovno dovoljeno opravljanje tehničnih pregledov in ostalih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil. Bodo pa morali v delavnicah izvajati vse preventivne ukrepe za preprečitev širjenja virusa.

Covid-19 Slovenija Novi podatki: Prvi primer zabeležili tudi v teh dveh občinah

Še vedno pa do 17. maja ne bodo smele delovati šole vožnje in pooblaščene organizacije s področja voznikov neposredno z uporabniki. Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, se v vsakem primeru podaljšuje do 19. junija letos.

V vozilu največ tretjina potnikov

Prav tako so s ponedeljkom odpravili prepoved za nekatere oblike javnega linijskega prevoza, ki jih organizirajo gospodarski subjekti za prevoz zaposlenih na delovno mesto.

Šola Slovenija Učiteljem poslali navodila, kako ocenjevati

A bo lahko v vozilu največ tretjina potnikov od tega, kolikor je registriranih sedežev. Potniki bodo morali nositi masko, pred vstopom v vozilo pa si bodo morali razkužiti roke.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.