Avto
58 ogledov

Velov na čelu agencije naslednjih pet let

Slovenija 21.08.2013 mag. Igor Velov, primopredaja poslov med nekdanjim vrsilcem Saša Despot
Vlada je za direktorja Javne agencije RS za varnost prometa za mandatno dobo petih let s 13. februarjem imenovala Igorja Velova.

Igor Velov je bil v. d. direktorja agencije za varnost prometa od 15. julija 2013, so sporočili z urada vlade za komuniciranje. Kot so tedaj pojasnili na ministrstvu za infrastrukturo, naj bi se namreč še pred podelitvijo polnega mandata v celoti končal nadzor nad agencijo zaradi afere glede nepravilnosti pri izdajanju vozniških dovoljenj. Izredni nadzor nad direktoratom za promet in agencijo je sicer pokazal, da agencija in direktorat v letih 2010 in 2011 nista opravljala strokovnih nadzorov nad avtošolami.

Preberite še:

Velov potrjen, a ne kot direktor

Velov: Imel sem zvezane role

Davčni neplačnik na čelo agencije

Poklicna pot

Velov je po končani srednji šoli nadaljeval študij na visoki upravni šoli, kjer je leta 1999 diplomiral. Študij je nadaljeval na fakulteti za družbene vede. Leta 2012 je na fakulteti za podiplomske državne in evropske študije pridobil naziv magister znanosti.

Od svoje prve zaposlitve leta 2003 dalje je vodil organizacijske enote in podjetja, ki so povezana s prometom in prometno varnostjo. Delovna področja, na katerih je bil zaposlen, so bila povezana z izrednimi prevozi v cestnem prometu, usposabljanji kandidatov za voznike motornih vozil, izobraževanjem odraslih na področju prometa in preventivnih dejavnosti. Med letoma 2006 in 2010 je bil podžupan Mestne občine Kranj.

Komentarjev 2
  • Johan Spohan 00:07 14.februar 2015.

    Še svojo avto šolo je zafural.

  • marko 19:48 13.februar 2015.

    Končno da so dali pravega za to kar je res sposoben,Velov je res za to delo...