Avto
87873 ogledov

Video razkriva taktiko goljufov na bencinskih postajah in avtocesti

Tatvina X
Nepridipravi dobro vedo, kaj morajo storiti. Še posebej strašljiva je taktika s prebadanjem gum, do katere pride praktično kadarkoli.

Španska policija je v zadnjih dneh objavila dva videoposnetka, na katerih je razvidno, kako malo potrebujejo poklicni nepridipravi, da vam iz avta sunejo dragocenosti. Skupni nauk vseh videoposnetkov je jasen - ko se ustavite, bodite zelo pozorni in budno spremljajte okolico vozila, najbolje pa je, da ga takoj zaklenete. In ne nasedajte neznancem, ki vam ponujajo pomoč pri prazni pnevmatiki. 

Na prvem videu je prizor iz bencinske črpalke. Par, zelo verjetno gre za turista, se ustavi, da bi natočila gorivo. Medtem ko moški pri svojih odprtih vratih polni kombi, ga sopotnica zapusti, verjetno da poišče stranišče. Na drugi strani istega točilnega mesta se ustavi avto. Moški, ki je kombi že prej od zunaj opazoval, se približa kot da želi točiti, preveri položaj in da znamenje za napad. 

Sam se nato oddalji in odide v akcijo z zadnje strani, na njegovo mesto pa stopi drug moški, ki nadzoruje voznika kombija in daje signal pajdašu za volanom. Prvi moški v tem času skozi odklenjena sopotnikova vrata prebrska notranjost in s plenom odhiti do avta.

Čeprav ga je sopotnica zapazila in sta ga s partnerjem skušala ustaviti, avto pobegne.

Drug primer je taktika prebadanja pnevmatik. Nepridipravi izkoristijo še tako neznatno priložnost, celo pri čakanju na cestninski postaji. Zaradi prebodene zadnje gume se mora voznik čez nekaj časa ustaviti, kot po naključju jim pomoč ponudi oseba iz zadaj vozečega avta. Medtem ko skupaj ocenjujeta škodo, drug tat opravi svoje. 

Čeprav so posnetki iz Španije, o podobnih primerih stalno poročajo tudi slovenski policisti, še posebej z našega izrazito tranzitnega avtocestnega omrežja. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • papak 23:52 08.avgust 2023.

    Mene je na avtocesti skušal nek bolgarski avto z blendanjem in trobenjem prisilit da ustavim na stranski pas češ da sem mu med prehitevanjem ruknil v stransko ogledalo. Bogsigavedi kaj bi bilo če bi ustavil.

  • Gandi123 12:15 08.avgust 2023.

    Trik z preluknjano gumo se mi je zgodil pred desetletjem v Srbiji. Minuto po tem, ko sem ustavil, so bili pri meni pripadniki zaščitene vrste in mi ponudili pomoč. Ko so v avtu zagledali ne najbolj prijaznega psa, so se ...prikaži več brez besed odpeljali

  • Facja 09:27 08.avgust 2023.

    Gre za navadno cestno razbojništvo. Naj se zdi še tako "nedolžno", saj so samo ukradli stvari iz avta, gre za banditizem. Situacija se slabša tudi pri nas. Po Ljubljani te že ogovarjajo tujci v skupini in vsilijivo fehtarijo, ni daleč, ...prikaži več ko bodo tudi kradli in ropali. Kje je Sukička, ki se je na črnuha privezala s ketno? Ko bo prišlek ubil prvo domačo žrtev, se spomnite nanjo.