Avto
1606 ogledov

Volkswagen povlekel neverjetno potezo!

Volkswagen tiguan allspace Saša Despot
Uradno: znamke Volkswagen ne bo na enem največjih avtosalonu na svetu.

Govorice, ki so izbruhnile v sredo, so bile težko verjetne, sedaj pa so se izkazale za resnične. Volkswagen je potrdil, da bo povsem izpustil udeležbo na avtosalonu v Parizu, ki je poleg spomladanske Ženeve najpomembnejša evropska razstava novih avtomobilov in ki velja za enega največjih na svetu. 

Sponka Volkswagen Avto Volkswagen opozarja: ne sedite na našem srednjem sedežu!

Odločitev največjega evropskega in drugega največjega svetovnega proizvajalca bo zelo odmevna, saj hkrati pomeni hud udarec prirediteljem pariškega bienalnega avtosalona, ki bo v francoski prestolnici potekal na začetku oktobra. Razlogov, da jih ne bo, pri Volkswagnu v uradnem sporočilu niso komentirali, zapisali so le, da "ves čas evalvirajo svojo prisotnost na mednarodnih avtomobilskih razstavah." Bodo pa v istem času v Parizu imeli več "komunikacijskih aktivnosti".

Dejanske vzroke za takšno odločitev pa gre gotovo iskati v visokih stroških, ki so potrebni za udeležbo na avtosalonu takšnega kova, medtem ko ima znamka še veliko (finančnih) težav pri reševanju afere Dieselgate.

VW I.D. R Pikes Peak Ta volkswagen Avto Volkswagen bo startal na višini Triglava in se pognal med oblake

Ostale znamke matičnega koncerna VW - Audi, Porsche, Škoda in Seat - za zdaj ostajajo zveste Parizu.

Gre za vrhunec odpovedi, saj so neudeležbo v Parizu že napovedale še nekatere druge, a manj vplivne znamke: Ford, Volvo, Mazda, Jaguar, Kia, Opel ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.