Avto
2863 ogledov

Volkswagnov prvi SUV kabriolet!

Volkswagen T cross breeze koncept
1/8
Volkswagen
Volkswagen se bo spustil v razred vozil, ki je do zdaj veljal za pravo eksotiko. Bo to povzročilo nov trend v avto industriji?

* - Na fotografijah je konceptno vozilo VW T-cros breeze

Volkswagen je presenetil z najavo, da bo do leta 2020 predstavil svoj prvi SUV kabriolet. Pomično streho bodo namenili svojemu kompaktnemu križancu T-rocu. S tem nameravajo pri Volkswagnu še pospešiti delež SUV vozil v svoji prodajni paleti, ki zdaj vključuje vozila T-roc, tiguan, tiguan allspace, touareg, jeseni prihaja še kupejevski SUV t-cross.

range rover evoque kabriolet športni terenci Avto Range rover evoque še kot kabriolet

Volkswagen je dokaj pozno vstopil v razred SUV vozil, zato zdaj želijo nadomestiti izgubljen čas. "S kabrioletom, ki bo temeljil na modelu t-roc, želimo še bolj vplivati na čustva kupcev," je v izjavil zapisal šef znamke Volkswagen Herbert Diess.

Volkswagen T cross breeze koncept | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Range rover evoque convertible Avto Range rover evoque convertible: Unikat za peščene plaže in Krvavec

Zaspali z SUV vozili

Volkswagen je šele lani predstavil svojega najmanjšega križanca T-roca, v Sloveniji je bil predstavljen šele meseca januarja," kar vpliva tudi na prodajni delež SUV vozil znamke VW. Ta je po podatkih JATO Dynamics v Evropi med SUV "le" 15 odstoten. V tem razredu vozil imajo med SUV vozili manjši delež le Škoda, Fiat in Citroën. Delež prodanih SUV vozil v Evropi je v povprečju znotraj posamezne znamke že 28-odstoten. Cilj Volkswagna je, da bi do leta 2020 ta delež zrasel na 40 odstotkov, kar pomeni, da bi bili štirje od desetih vozil z znamko VW suvi.

Volkswagen T cross breeze koncept | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Mercedes-Benz C kabriolet Kabriolet Avto Mercedes razred C še kot kabriolet

Oživitev eksotov

Volkswagen bo svojega prvega kabrioleta med križanci izdeloval v tovarni Osnabrueck, v Nemčiji. Volkswagen trenutno med kabrioleti ponuja le beetla. Lani jih je v Evropi prodal 15.773, kar je 0,2 odstotka manj kot leto prej, navaja JATO. Kljub manjšemu povpraševanju je bil beetle cabrio drugi najbolje prodajan kabriolet lani, za mazdo CX-5. VW od lani ne proizvaja več golfa cabrio.

Volkswagen T cross breeze koncept | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Mercedes-Maybach S 650 Maybach S 650 Avto Maybachov kabriolet za izbrance

Avtomobilski proizvajalci so se prav za čas ekonomske in finančne krize množično v svoji proizvodni paleti odpovedovali eksotom, kar kabrioleti prav gotovo so. A časi se spreminjajo. Tako je Land Rover začel s prodajo kabrio izvedenke svojega najbolje prodajanega modela range rover evoqua, ki smo ga na zurnal24.si preizkusili na testu. Odziv Slovencev je bil ... začudenje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.