Avto
143 ogledov

Volvo: Otrok naj bo v avtosedežu obrnjen nazaj do četrtega leta

Novi Volvovi otroški sedeži Volvo
S poudarkom na varnosti, udobju in vzdržljivosti, je Volvo predstavil novo generacijo otroških sedežev in opozoril, da starši vse prezgodaj otroke v otroških sedežih v avtomobilih posedajo z obrazi naprej.

Volvo je avtomobilske sedeže razvil v sodelovanju s proizvajalcem Britax-Römer, njihovo varnost in vzdržljivost pa so preizkusili v testnem centru v Göteborgu, na Švedskem, kjer je sedež podjetja Volvo.

Švedi pravijo, da so pri novih sedežih uporabili oblazinjenje, ki zagotavlja boljše "dihanje" materialov in je hkrati bolj udobno za sedenje. Uporabljeni materiali zagotavljajo bolj gladke površine, hkrati so bolj trpežni, ne glede na to, ali se jih uporablja v krajih s toplejšim ali hladnejšim podnebjem.

V prid udobja starši otroke obračajo naprej

"Naš poudarek je na zagotavljanju največje možne varnosti otrokom vseh velikosti, teže in starosti, ki potujejo v avtomobilu. To pomeni, da imamo sedeže obrnjene nazaj za otroke do treh ali štirih let starosti in otroške sedeže ali jezdece za otroke za večje otroke, ki v višino merijo do 140 centimetrov," je povedala Lotta Jakobsson, vodja oddelka za preprečevanje poškodb v Volvovem centru za varnost.

Varnostne prednosti, da je otrok z obrazom obrnjen nazaj so nesporne, vendar mnogi starši otroka prezgodaj obrnejo naprej. Starši kot razlog pogosto navajajo, da se otroci pritožujejo, da nimajo dovolj prostora za noge, da jim je pretoplo oziroma da ne vidijo naprej," pojasnjuje Jakobssonova.

Volvova zadnja generacija otroških sedežev vključuje tri nove sedeže in sicer za dojenčke obrnjene nazaj, uporabnega do devetih mesecev starosti ali do teže dojenčka 13 kilogramov, nazaj obrnjen sedež za otroke od devetih mesecev do šestih let in naprej obrnjen sedež za otroke stare od treh do 10 let. Novi otroški sedeži bodo v na izbranih trgih v prodaji od začetka junija.

"Prepričani smo, da bodo otroci v naših novih sedežih sedeli bolj udobno v položaju, ko so obrnjeni nazaj. S tem želimo vzpodbuditi starše, da imajo svoje otroke v otroških sedežih dalj časa obrnjene nazaj. To bo imelo neposreden vpliv na splošno varnost otrok, Volvo pa bo lažje uresničil vizijo 2020, v kateri napovedujemo, da v naših avtomobilih nihče ne bo umrl, ali pa bil težje poškodovan," še pravi Jakobssonova.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.