Avto
4042 ogledov

Vozniška dovoljenja se podaljša, šole vožnje zaprte

Vozniška dovoljenja D. J.
Vlada je z Odlokom začasno prepovedala ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom šolam vožnje in pooblaščenim organizacijam s področja voznikov in vozil v Republiki Sloveniji.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so, da bi omejili gibanje prebivalstva in zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, začasno prepovedali ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije. 

To velja tako za gospodarske družbe, javne in zasebne izobraževalne zavode in druge pravne osebe zasebnega prava ter samostojnim podjetnikom posameznikom, ki izvajajo dejavnost usposabljanja kandidatov za voznike. Vsem je prepovedala opravljati to dejavnost. Solok velja tudi za pravne osebe ali samostrojne podjetnike posameznike, ki izvajajo program dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov, program dodatnega usposabljanja za varno vožnjo in program izobraževanja in dodatnega usposabljanja izvajalcev programov dodatnega usposabljanja voznikov začetnikov in za varno vožnjo.

Šola vožnje | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Vozniška dovoljenja bodo veljala dlje

Enako velja za pravne osebe ali samostojne podjetnike posameznike, ki opravljajo naloge tehnične službe, strokovne organizacije in pooblaščene registracijske organizacije.

Prepoved velja do 16. aprila 2020, veljavnost vozniških dovoljenj, ki zaradi prepovedi potečejo od uveljavitve tega odloka do 16. aprila 2020, se podaljša do 16. maja 2020.

Ta odlok začne veljati 18. marca 2020 ob 00.00 uri.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.