Avto
11280 ogledov

Kmalu pri nas eden najbolj vročih avtomobilov letošnje jeseni

1/13
Volkswagen
Nemški Volkswagen bo napadel konkurenco v zelo priljubljenem segmentu kompaktnih križancev. Razkril je povsem nov model.

Pri Volkswagnu so končo predstavili dolgo napovedovanega kompaktnega križanca T-roc, ki se v modelni paleti uvršča pod model tiguan. Na predstavitvi so pri VW povedali, da bo t-roc postavil nove standarde v razredu, kjer prevladujemo modeli, kot so renault captur, peugeot 2008, nissan juke, mazda CX-3, opel mokka, toyota C-HR in številni drugi. 

VW arteon VW arteon Avto Volkswagen arteon pokazal, zakaj je premium

"Funkcionalnost, dinamična vožnja in napredne tehnologije so prednosti T-roca,“ je na predstavitvi v Italiji povedal šef VW Herbert Diess. Najmanjši križanec družine VW sicer v dolžino meri 4,23 metra, kar je 25,2 centimetra manj kot v dolžino meri VW tiguan in štiri centimetre več od audija Q2. Če primerjamo še medosno razdaljo, je ta pri T-rocu 2,603 metra, pri audiju Q2 2,595 metra in pri tiguanu 2,681 metra. Prtljažnik pri T-rocu meri 445 litrov oziroma 1290 litrov v primeru podrtja zadnjih sedežev, kar ga uvršča v razredni vrh.

Pri VW že nakazali ceno

Pri VW so razkrili, da bo T-roc na domačem, nemškemu trgu stal okoli 20 tisoč evrov. Na voljo bo s pogonom spredaj ali s pogonom na vsa štiri kolesa. Pri različicah s štirikolesnim pogonom 4motion lahko voznik izbira med štirimi načini terenske vožnje (street - mestno, snow - sneg, offroad - teren in individual - induvidualno).

 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Inženirji so mu vgradili najbolj napredne tehnologije, ki jih imata tudi golf in tiguan. To pomeni serijsko samodejno zaviranje v sili pri majhnih hitrostih z zaznavanjem pešcev in serijski sistem na opozarjanje v primeru nenamerne zapustitve voznega pasu. Ima tudi prilagodljivi aktivni tempomat in asistenta za vožnjo v gneči, prilagodljivo podvozje (DCC), kot tudi digitalno instrumentalno ploščo ter napredne sisteme povezljivosti MirrorLink, Android Auto in CarPlay. Standardni večpredstavnostni sistem ima zaslon velikosti 6,5 palcev (opcijsko je na voljo 8-palčni zaslon). Pri VW so izpostavili še zmogljivo ozvočenje Beats s 30 vatov moči.

Proizvodnja golf SAMOMORILSKO Avto Človek, ki je Volkswagen spravil na kolena

Le turbo motorji

Iz motorne ponudbe bo možno izbirati med tremi bencinskimi in prav toliko dizelskimi enotami. Ponudbo bencinskih modelov začenja 1,0 TSI trivaljni turbo motor s 85 kilovatov moči (115 KM) z ročnim šestopenjskim menjalnikom in pogonom spredaj, nadaljuje 1,5 TSI štirivaljni motor s 110 kilovatov moči (150 KM), ki bo na izbiro s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in prednjim pogonom ali sedemstopenjskim dvosklopčnim DSG menjalnikom s prednjim pogonom ali pogonom na vsa štiri kolesa. Vrh bencinske ponudbe zaključuje dvolitrski TSI štirivaljnik s 140 kilovatov moči (190 KM), ki je na voljo le z DSG menjalnikom in vsekolsenim pogonom.

 | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Na dizelski strani so 1,6-litrski štirivaljni TDI turbodizelski motor s 85 kilovatov moči (115 KM) s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in pogonom spredaj, dvolitrski TDI s 110 kilovatov moči (150 KM) s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in prednjim pogonom ali sedemstopenjskim dvosklopčnim DSG menjalnikom s prednjim pogonom ali pogonom na vsa štiri kolesa in prav tako dvolitrski TDI s 140 kilovatov moči (190 KM) s sedemstopenjskim DSG menjalnikom in pogonom na vsa štiri kolesa.

Volkswagen tiguan LANI ČRNI OBLAKI Avto Slovenci koncernu Volkswagen niso obrnili hrbta

Tudi dvobarva karoserija

Kupci bodo lahko, če bodo želeli dvobarvno karoserijo, izbirali tudi barvo strehe (črna, bela in metalno rjava).

Uradna predstavitev sledi na avtomobilskem salonu v Frankfurtu čez tri tedne, prodaja pa v mesecu novembru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.