Avto
2095 ogledov

Za okrogel jubilej dosegli najboljše možno darilo

BMW R 1300 GS BMW
Pri proizvajalcu motornih koles BMW Motorrad bi si težko želeli boljšega darila za svoj 100. rojstni dan.

V svojem jubilejnem letu je BMW Motorrad dostavil 209.257 motociklov in skuterjev kupcem, kar je za dobre tri odstotke več kot leto prej in najvišji obseg prodaje v zgodovini podjetja.

Posebej pomemben prispevek k rekordni prodaji BMW Motorrad so dali regije Evrope, Azije in Latinske Amerike z rekordnimi prodajnimi številkami. Nemčija in Severna Amerika sta prav tako prispevali k rekordnemu rezultatu s trdnimi prodajnimi številkami.

BMW R 1250 RS R 1250 RS Avto BMW R 1250 RS - bi raje hitro ali udobno? Oboje!

K rasti prodaje je pripomogel zelo širok portfelj izdelkov, ki so se mu lani pridružili nekateri zelo pomembni novi modeli, kot so športni M 1000 R ali turistična enduro ikona BMW R 1300 GS.

BMW Motorrad Days | Avtor: BMW BMW

BMW R 1250 RS | Avtor: P. Jurman P. Jurman

BMW R 1300 GS Še boljši od napovedi! Avto Motor leta - BMW R 1300 GS: je moč izboljšati najboljše?

Markus Flasch, vodja BMW Motorrad je komentiral rezultate: "Želim se zahvaliti našim strankam po vsem svetu za veliko zaupanje, ki so ga ponovno izkazale v letu 2023. Z rekordnim rezultatom v našem jubilejnem letu ostaja BMW Motorrad svetovna številka ena v premium segmentu motociklov in skuterjev ter ponovno dokazuje uspešno strateško usmeritev blagovne znamke. Naše vodstvo na trgu na številnih segmentih temelji na vodstvu inovacij, našem zelo privlačnem asortimaju izdelkov in močni blagovni znamki. Na podlagi teh treh glavnih dejavnikov uspeha je BMW Motorrad idealno pozicioniran, in zelo sem prepričan glede leta 2024."

Evropa kot celota ostaja daleč najmočnejša prodajna regija za BMW Motorrad, zelo močno je rasla predvsem proaja v vzhodni Evropi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.