Avto
30 ogledov

Za popust pot pod noge

Avtomobilska nesreča Shutterstock
Avtomobilska zavarovanja. Na ceno vpliva tudi podatek, kje živite. Za ugodno ceno avtomobilskega zavarovanja osebno obiščite več zavarovalnic, primerjajte ponudbe in se pogajajte.

Razlika v ceni pri vsotah osnovnega avtomobilskega zavarovanja (AO), zavarovanja za voznika (AO+) in navadnega kaska je lahko pri avtomobilu srednjega razreda med različnimi ponudniki celo 200 evrov in več. Za hitro informacijo o višini premij si lahko pred izborom ponudnika pomagate s spletnimi kalkulatorji, a ti ne odražajo prave slike, saj imajo zavarovalnice poleg primerljivega sistema bonusov v ponudbi raznovrstno paleto dodatnih popustov. Ti ceno bistveno znižajo, a niso dostopni vsem zavarovancem.

Vrnejo del premije
Zavarovalnice nagrajujejo izkušnje in stalnost strank ter sklenitev več zavarovalnih polic. Plačilo z gotovino se izplača. Generali voznikom brez škodnih primerov ponuja vračilo desetine premije, Tilia pa preskok bonusov, medtem ko Triglav nižjo premijo obračunava voznikom, ki na leto prevozijo manj kot deset tisoč kilometrov. Tako pri Triglavu kot Tilii mlade družine plačajo manj.

Primerjava cen zavarovalnic | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Tilia pri znesku premije stimulira, če vozilo uporablja samo ena oseba, ki pa mora imeti opravljen tečaj varne vožnje. Pri kasku zavarovalnica upošteva celo, če živite v lastni hiši ali če avtomobil popravljate v delavnici po njeni izbiri.

Starejšim delni kasko
Zavarovanje polnega kaska je po mnenju strokovnjakov smotrno le pri novejših vozilih, medtem ko pri avtomobilih, starejših od pet let, svetujejo delni kasko, ki naj vključuje kombinacijo stekel in svetil, trkov na parkiriščih in z divjadjo, morda tudi za točo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.