Avto
23 ogledov

Žal mu je, da se je štiri dni držal BMW-ja

Bizarno tekmovanje
1/3
Facebook
Na Kitajskem je potekalo tekmovanje, v katerem je zmagovalec osvojil BMW serije 1. Njegova "edina" naloga – štiri dni in tri noči se je moral držati avtomobila.

Bizarno tekmovanje v mestu Chengdu je bilo poseben preizkus psihične in telesne pripravljenosti za 120 tekmovalcev, ki so bili stari med 18 in 40 let.

Organizator je nenavadno tekmo pripravil v sklopu promocije programa prodaja nepremičnin. Vsak tekmovalec je lahko kljuko ali druge predvidene površine avtomobila popustil le na vsake štiri ure, da si je privoščil odmor za telesne potrebe in kratko okrepčilo. Po malem pa so odpadali eden za drugim.

Na koncu je vztrajal le še najbolj trmasti 27-letni Song Čangjiang, ki se je po skupno 87 urah odpeljal domov z BMW-jem, medtem ko so njegovi sotekmovalci spali ali pa so jih oskrbovali v bolnišnici. A avto ne bo njegov za večno, saj so bili pogoji tekmovanja, da ga mora po petih letih uporabe vrniti, poroča Whatsonningbo.com.

Škoda truda? Da. "Zmagal sem, a ni bilo vredno. Na koncu nisem imel več moči niti za jesti. Tudi če bo nagrada milijon dolarjev, se podobnega tekmovanja ne bom več udeležil," so bile besede zmagovalca.

Komentarjev 3
  • samo.jst 10:37 13.junij 2012.

    hmmm... nič bol bizarno kot sedet do onemoglosti v 101-ki sred CityParka...

  • puys 09:37 13.junij 2012.

    Podobna tekmovanja so v ZDA potekala že v 70. letih prejšnjega stoletja.

  • laibach123 09:09 13.junij 2012.

    bizarno?če se ne motm je ene par let bilo na prešercu popolnoma enako!