Avto
32 ogledov

Zaradi Top Geara impreza in volvo iskalni hit

Subaru impreza na Top Gear BBC
Če imate v lasti staro subaru imprezo, potem je njena vrednost praktično čez noč močno poskočila, tudi volvo 850 je odslej še bolj cenjen. Zasluge za to ima kdo drug kot Top Gear.

Tokratna sezona najbolj gledane avtomobilistične oddaje na svetu, v kateri so še bolj kot predstavljeni avtomobili zanimive različne prigode trojke voditeljev, se je končala z reportažo v dveh delih z epskega popotovanja po Afriki. Kot je običajno, so se Jeremy Clarkson, Richard Hammond in James May usedli vsak v svoje vozilo in se skušali po cestah in "cestah" prebiti to izvira Nila.

Izkazalo se je, da je daleč najboljši avto izbral Hammond, ki se je odločil za karavansko subaru imprezo WRX, medtem ko sta Jeremy in James izbrala sicer udobnejša, a precej manj sposobna BMW 528i in volva 850R. Na vse štiri kolesa gnana impreza je tako morala velikokrat priskočiti na pomoč pri vleki iz težav ter je bila dobesedno vlečni konj odprave.

Iskalo jo je 826 odstotkov več ljudi

Kakšen vtis je to pustilo na gledalcih, priča naslednji podatek, ki ga je objavila ena najbolj obiskanih avtomobilističnih spletnih strani na svetu MSN cars: na večer prve epizode je na njihovi strani podatke o imprezi iskalo kar 826 odstotkov več ljudi kot ponavadi, zvečer takoj po drugi epizodi 10. marca pa 668 odstotkov več, poroča Jalopnik.

Koliko je to v konkretnih številkah iskalcev, sicer stran ni navedla. Zanimivo se je precej povečalo tudi zanimanje za volva 850, medtem ko BMW serije 5 ni pridobil praktično nobenih dodatnih simpatij. Vsekakor pa so lastniki starih imprez in tudi volvov zadovoljni, saj bo zanimanja za njihova vozila, če se jih bodo odločili prodati, gotovo precej več.

Tudi na slovenskih spletnih oglasih se prodaja nekaj imprez in 850-tk iz druge polovice 90. let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.