Avto
62 ogledov

Zarubljeni gredo za med

Mercedez direktorja Alukomena, camper Srečka Prijatelja Suzana Kos
Biznis. Prodaja zaseženih avtomobilov se je v času krize podvojila.

“S prve na drugo dražbo se, če upnik ne vztraja drugače, lahko cena zniža na tretjino. Od začetka krize se je zanimanje za zasežene avtomobile povečalo za približno polovico. Na dražbe vozil prihajajo različni kupci, tako posredniki kot fizične osebe,” je dejal Franko Slavec, izvršitelj iz Kopra.

Zaseženega več

V petek je na dražbi prodajal tri avtomobile, nedavno zasežene enemu od primorskih podjetij. Izvršitelj je zasegel za 28 tisoč evrov premoženja, glavnica njegovih dolgov pa znaša, kot nam je povedal njegov direktor, 19.600 tisočakov. “Medijske informacije nam v večini primerov povzročajo škodo. Tudi ob tej dražbi se bojim, da bo zadeva povzročila verižno reakcijo pri tistih dobaviteljih, ki so v tem trenutku še pripravljeni počakati na rešitev enega od gradbenih projektov, pri katerem smo sodelovali. Isto velja za kupce,” nam je dejal po dražbi direktor B. T., ki ima tako kot vsi drugi zaposleni od čistilke naprej v tem podjetju minimalno plačo.

Le gotovinska plačila

Njegov slaba štiri leta star zaseženi mercedes E280 CDI, ki so ga v petek prodajali po izklicni ceni 15 tisoč evrov, ni bil prodan; zaseženi vozili renault laguna in škoda octavia, prodajani po izklicni ceni 1.200 oziroma 2.100 evrov, pa sta dobili novega lastnika. Kupca, eden od njiju je kupil avto na dražbi zaseženih avtomobilov prvič, njegov kolega pa je to v preteklosti že storil, sta komentirala: “Kriza je, treba se je znajti tudi takole.” Na dražbi kupljene stvari je treba plačati z gotovino.

Komentarjev 5
  • Bizgec 09:28 09.julij 2012.

    kot pravi slovenci ne vidi stanja vozila, ampak samo "uf, kok sm pocen dobu mercedesa!"

  • Avatar skeptik
    skeptik 09:21 09.julij 2012.

    še ena vrhunska fotka na žurnal24. Čestitke "fotografinji"

  • suzana.kos 09:02 09.julij 2012.

    na spletni strani izvršitelja so razpisane dražbe, datumi in ure in izklicne cene... Kamper bodo prodajali v petek ob treh, za mercedeza pa še ne piše...