Avto
106 ogledov

Znane slovenske cene za novo opel astro

Opel astra Gregor Prebil
Uvoznik za znamko Opel nam je na mednarodni predstavitvi nove generacije modela astra razkril uradne slovenske cene za nekatere najbolj zanimive pogonske sklope in dodatno opremo. Prvi kupci bodo deležni bonusa v obliki popusta v višini od 1.000 do 1.500 evrov.

Osnovni, atmosferski, bencinski model z 1,4-litrskim motorjem z 74 kilovatov moči (100 KM) in petstopenjskim ročnim menjalnikom stane 13.990 evrov z upoštevanim bonusom za prve kupce. Pri uvozniku so pojasnili, da bodo prvi kupci tisti, ki bodo vozilo naročili v okviru prve prodajne kampanje.

Najzmogljivejši agregat prihodnje leto

Povsem nov 1,4-litrski turbo bencinski motor je na izbiro v dveh različicah. V različici z 92 kilovatov moči (125 KM) in šeststopenjskim ročnim menjalnikom je 1.300 evrov dražji od osnovnega atmosferskega agregata, v zmogljivejši različici z 110 kilovatov moči in šeststopenjskim ročnim menjalnikom ter tehnologijo start/stop pa je dražji za 2.300 evrov. Na izbiro je tudi 1,0-litrski trivaljni turbobencinski pogonski agregat z 77 kilovatov moči (105 KM), ki je na voljo z ročnim, oziroma robotiziranim menjalnikom in s popustom stane 1.200 evrov več od osnovnega bencinskega agregata. Prihodnje leto bo ponudbo obogatil tudi turbobencinski agregat z 134 kilovatov moči (200 KM).


Med najbolj zanimivimi na dizelski strani bosta sta dve različici 1,6-litrskega motorja, z 81-kilovatov moči (110 KM), oziroma 100 kilovatov moči (136 KM), v osnovni verziji pa je 1,6-litrski dizel na voljo z 70 kilovatov moči (95 KM). V vseh primerih je motor v osnovi kombiniran s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. V srednje zmogljivi izvedenki s popustom stane 16.990 evrov, v najbolj zmogljivi pa še 500 evrov več. Omenjeni dizelski pogonski agregat je možno kombinirati tudi s šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom, ki je cenovno dostopen, saj je doplačilo zanj 700 evrov.

Novi žarometi in welness sedeži

Kot smo pri Oplu že navajeni, so sestavili tudi opremske pakete za udobje, ki so cenovno ugodnejši, kot, če bi dodatke izbirali iz seznama dodatne opreme. Za najbolj bogata paketa opreme pa bo na voljo tudi najnovejša tehnologija žarometov - imenujejo jih LED matrični žarometi. Ti nadomeščajo ksenonsko tehnologijo. Kot dodatek stanejo 1.200 evrov, oziroma 1.500 evrov v paketu z najzmogljivejšim zabavno-inforamcijskim sistemom. Prednja ergonomska sedeža AGR staneta okoli 500 evrov, kupci bodo lahko dokupili še številne druge najnovejše tehnologije, vključno z welness sedeži (vedno v kombinaciji z usnjem) s funkcijo masaže, prezračevanja in nastavitve širine sedežev, ki stanejo 1.400 evrov.. Prihodnje leto pa bo tudi v naših astrah na voljo hitri internet 4G LTE in sistem OnStar.

Karavanski model sports tourer v prodajne salone prihaja spomladi prihodnje leto.

Več o prvih vtisih z vožnje z novo generacijo opel astre, si lahko na našem spletnem portalu preberete v ponedeljek, 5. oktobra. Preizkusili in izmerili smo porabo pri novem 1,4-litrskem turbo bencinskem agregatu z 110 kilovatov moči (150 KM) in 1,6-litrskem turbodizlu z 100 kilovatov moči (136 KM).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.