Avto
43310 ogledov

Župan poplavljenih Luč: Najprej sem mislil, da je šala

Emil Frey predaja vozil prizadetim občinam
1/7
Saša Despot
Skupina Emil Frey je županom ob poplavah najbolj prizadetih občin v trajno last podelila avtomobile, ki jih bodo v večini koroške občine uporabljale za različne namene.

Avtomobilska skupina Emil Frey je na dobrodelnem dogodku na sedežu družbe v Ljubljani županom v avgustovskih ujmah najbolj prizadetih regij v Sloveniji, občinam Črna na Koroškem, Luče, Mežica, Prevalje in Ravne na Koroškem, donirala pet vozil blagovnih znamk Citroën, Fiat, Mitsubishi Motors, Mercedes-Benz in Peugeot, hkrati pa vsem tudi pet brezplačnega rednega servisiranja. Občini Ljubno so izročili v 6-mesečno uporabo težko tovorno vozilo mercedes-benz arocs s kiper nadgradnjo podjetja TTN, ki bo po besedah župana Franja Naraločnika zelo dobrodošel tudi pri sanaciji po poplavah in pomoči pri urejanju struge reke, ki je prestopila bregove in poplavila tovarne ter domove.

Dobrodelnost in odgovornost pomemben del podjetja 

Jožko Tomšič, generalni direktor skupine Emil Frey za Slovenijo, je pojasnil, zakaj so se odločili pomagati z donacijo v višini okoli 125 tisoč evrov. "Narava je dokazala, kako smo lahko nemočni. Nikogar med nami ujma ni pustila ravnodušnega. Emil Frey poskuša z dejanji dokazati, kako se obnašati družbeno odgovorno. Imamo certifikat družbeno odgovoren delodajalec, v podjetju pa velja tudi etični kodeks. To pomeni, da zaposleni aktivno sodelujemo v dobrodelnih akcijah. Tudi v teh težkih časih smo zaposlenim, ki so v poplavah utrpeli škodo, izplačali najvišjo možno solidarnostno pomoč, darovali IT opremo, koncesionarjem pa dodatne bonuse za preživetje v teh težkih časih. Zaposleni smo pomagali na terenu pri čiščenju podjetij in hiš."

Tomšič pravi, da bodo občine z doniranimi avtomobili lahko podpirale aktivnosti številnih občanov, tako starejših, otrok kot, vozila se bodo uporabljala za različne intervencije.

Emil Frey predaja vozil prizadetim občinam | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Otroci lažje in bolj varno v šolo

Kako presenečeni so bili nad donacijo v prizadetih občinah priča zahvalni govor župana Občine Luče Klavdija Strmčnika, ki je ob prejemu vozila dejal, da je ob prvem klicu in sporočilu o donaciji mislil, da je šala, skriti mikrofon. "Potem sem videl, da je zadeva resna. Avto bo zelo dobrodošel in vem, zakaj ga bomo uporabljali. V prvi vrsti za prevoz otrok, ki jih vozimo v šolo v Velenje, uporabljali ga bomo kot vozilo za PROSTOFERJA. Upam, da bomo z vozilom opravili veliko kilometrov v zadovoljstvo vseh, ki ga bodo uporabljali".

Romana Lesjak, županja občine Črna na Koroškem sporoča, da so ob dobrosrčnosti in solidarnosti ganjeni vsi Črnjani. "Ljudje s čutom za sočloveka so to storili, čeprav ne bi bilo treba. Avtomobil bo uporabljen za namene, za katere je bil podarjen. To je avto s poslanstvom, kot piše na njem. Spominjal pa bo tudi na radodarnosti in solidarnosti in ne nazadnje bo služil našim občanom. Veliko ljudi nam je naklonilo svojo pomoč, zato z optimizmom zremo v prihodnost. Vedno poudarjam, da imam samo en cilj, spraviti Črno nazaj na noge."

Emil Frey predaja vozil prizadetim občinam | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pričakovali pomoč, ni še prepozno

Podarjeni avtomobili so po besedah župana občine Prevalje Dr. Matije Tasiča tudi simbol, da ljudje, ki še vedno sušije zidove svojih domov, čistijo objekte in nimajo opreme, spoznajo, da imajo podpornike in prijatelje tudi od drugod. "To je poteza, ki je lahko zgled marsikateremu v slovenskem prostoru. Pomoč smo pričakovali od večjih podjetij v Sloveniji. Časa je še nekaj, ampak prihaja zima, treba bo opremiti kotlovnice, kupiti opremo. Upam, da bo država pomagala, kot je obljubila. Avtomobil je za našo občino zelo pomembna pridobitev, ki jo bomo skrbno uporabljali." In kot je dodal Naraločnik, je dobrodelna nota Emil Frey, ki so jo močno podrle tudi različne novinarske ekipe, pomembna zaradi medijske izpostavljenosti, saj se tudi na ta način najdejo novi donatorji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • Stampedo 06:18 19.september 2023.

    Za vsako reklamno kampanjo bi EF plačal več. Po svoje bi bolj zaslužili avtomobile tisti najbolj zadeti od ujme. Župani pa so tako kot koncesionarji in politiki soodgovorni za slabo stanje, ki se bo zaradi načina sanacije in priliva EU ...prikaži večU sredstev le še poslabšalo ...

  • peter3 16:15 18.september 2023.

    Poglej, poglej, grdi kapitalisti tako pomagajo prizadetim. Kaj so pa nasi tovarisi do sedaj podarili(Musarca, Kucan, Holob, Jankovic)? Nicesar. Pasja jajca, kvecjemu.

  • Avatar MK_KING
    MK_KING 15:33 18.september 2023.

    super. čez 2 tedna se bodo samo še župani vozili s tem