Slovenija > Črna kronika
169 ogledov

Avtobus v avto na odstavnem pasu, v njem umrla sopotnica

Nesreča na avtocesti
1/5
PGE Celje
Policija je sporočila nekaj podrobnosti v zvezi z včerajšnjo hudo nesrečo pred izvozom Vransko, v kateri je umrla mlada Romunka. V avto, v katerem je bila, je treščil avtobus.

Včerajšnja nesreča je za dlje časa blokirala štajersko avtocesto v smeri Maribora, potem ko so na območju med Celjem in Slovenskimi Konjicami že tako ves dan doživljali prometne infarkte zaradi delovne zapore v predoru Pletovarje. 

Kot so okoliščine nesreče pojasnili policisti, je okoli 14.45 pred izvozom Vransko 46-letni voznik avtobusa iz Romunije vozil iz Ljubljane proti Mariboru. Pred izvozom Vransko je med izmikanjem drugemu vozilu zapeljal na odstavni pas, kjer je trčil v tam ustavljen osebni avtomobil. 

Pri tem je bila 24-letna potnica v osebnem avtomobilu, prav tako državljanka Romunije, tako hudo poškodovana, da je umrla na kraju nesreče.

Že v soboto zgodaj zjutraj je pri Pletovarju prišlo do nesreče, v kateri je umrla romunska voznica tovornega vozila. Skupaj je na slovenskih cestah z včerajšnjima žrtvama umrlo že 119 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Žurnalček 15:55 21.december 2015.

    Karambol dveh , ki vozita v isto smer z medsebojno razliko 20km ni nikakor tako silovit , kot pa trk pri isti hitrosti v stoječi avto ! Tale avtobusar je edini krivec nesreče . To je isto kot bi v ...prikaži več križišču reševal majhen trk , pa zapeljal zaradi tega na pločnik poln pešcev !

  • MK 11:54 21.december 2015.

    avtobus se je umikal umikajočemu avtu, ki je na ovinku zagledal stoječi avto-razbit. Ozačbe ni bilo. Ne moreš pa po AC hodit in postavljat trikotnik. Sploh pa po prehitevalnem pasu in v ovinku ne.

  • MK 11:52 21.december 2015.

    nima kej. vse je jasno. Če bi zaprli cesto ob prvi nesreči bi Romunka danes živela.