Avto
52 ogledov

Avtomobilske znamke v boj za kolajne

Bob
1/3
BMW
Rivalstvo med avtomobilskimi znamkami bo zelo prisotno tudi na olimpijskih igrah v Sočiju. BMW je tako pomagal razviti ultra hitri bob, VW si je zagotovil uradno sponzorstvo, svoj lonček je pristavil Ferrari ...

Medtem ko je bil BMW uradni sponzor na letni olimpijadi v Londonu pred dvema letoma, se je tokrat moral zadovoljiti z bolj obrobno vlogo. Je pa Bavarcem svoj del žarometov uspelo osvojiti s tem, da so izdatno pomagali ameriški reprezentanci v dvosedem bobu, saj so zanjo razvili prav posebno "vozilo." BMW je k razvoju boba pripomogel s svojimi izkušnjami pri aerodinamiki in lahkih materialih. 

Tekma v bobu dvojcu bo sicer prava mala avtomobilska dirka, saj bosta neposredni tekmec BMW-ju v hitrem vozilu, ki dosega hitrosti okoli 150 km/h, kar Ferrari in McLaren. Znamenita italijanska znamka je pomagala pri razvoju boba za italijanski dvojec, medtem ko želi britanska znamka superšportnih vozil svoj zagon zadnjih let še podkrepiti s sodelovanjem z britanskim olimpijskim komitejem.

Za Rusijo je euro 4 dovolj dobro

Športniki in funkcionarji se bodo po prizoriščih vozili v 3.500 vozilih znamk Audi, Volkswagen in Škoda. Zanimivo je, da ob tem organizatorji poudarjajo ekološkost tega voznega parka, saj da imajo vsa vozila motorje z ekološkimi standardi euro 4 in 5, medtem ko je v Rusiji za nova vozila obvezen komaj standard izpuhov euro 3. Spomnimo, v EU bo letos začel veljati že standard euro 6 za vse nove modele na trgu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.