Slovenija
18 ogledov

Avtor posnetkov se je sam javil policiji

Čas je za Ljubljano in Maribor You tube
Avtor dveh videoposnetkov, ki so včeraj vznemirili slovensko javnost, je 28-letni Mariborčan, ki si je privoščil "neokusno" šalo.

"Avtor posnetkov na You Tube želel namenoma vznemiriti uporabnike in izzvati negativne odzive," po objavi videoposnetkov, ki sta bila pred kratkim objvaljena na You Tube in vznemirila slovensko javnost odgovajra Vesna Drole z Generalne policijske uprave.

PREBERITE: 

Posnetka prikazujeta različne uradne objekte v Sloveniji ter fotografije nekaterih politikov, eden od njih pa se zaključi s trditvijo, da je čas za Ljubljano in Maribor.

Grozi mu do tri leta zapora

"Njihov avtor, 28. letni Mariborčan, se je včeraj sam javil policiji in sporočil, da je posnetke objavil z namenom, da bi z objavo namenoma napačnega sporočila ostale udeležence sprovociral v odzivih," je pojasnila Droletova. 

Neokusen poskus šale, ki ga je avtor sicer kasneje obžaloval, je sprožil ukrepanje pristojnih služb, zato bo proti njemu vložena kazenska ovadba za kaznivo dejanje zloraba znamenja za pomoč in nevarnost, za katero je zagrožena kazen do tri leta zapora.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 35
  • Avatar Leon
    Leon 09:08 31.marec 2016.

    Žalostno v tej zgodbi je ,da bo Mariborčan dobil višjo kazen za dejanje kot Radan,ki je ubil ljudi! Mariborčan želel enako kot Radan opozoriti na stanje s PROVOKACIJO ? !

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:09 31.marec 2016.

    Koliko mu je ustrahovalni propagandni stroj ki potrebuje politične pike plačal da je šel to neumnost naredit? Več strašenja, več koristi za koga? Za imigrante že ne. Upam da so ti vsaj mastno plačal za tole neumnost.

  • dragec 23:38 30.marec 2016.

    Temu stručkotu dati 2 leti pogojne ali, da opravlja družbeno koristno delo