Šport > Nogomet
35 ogledov

Berlusconijev nasvet: "Čuvaj za Messija"

Silvio Berlusconi EPA
Nekdanji italijanski premier in večni "spiritus movens" AC Milana, Silvio Berlusconi, se je pred sredino tekmo rdeče-črnih proti Barceloni odločil svetovati trenerju svojega moštva. Po mnenju Berlusconija morajo nogometaši Milana nameniti posebnega čuvaja prvemu zvezdniku Kataloncev Lionelu Messiju, kar je izzvalo posmeh z vseh strani.

"Moj predlog je, da mora imeti vsak napadalec, kot je Messi, svojega čuvaja," je za radio RTL povedal Silvio Berlusconi, ki glavno nevarnost pred tekmo proti Barceloni v osmini finala Lige prvakov več kot očitno vidi v Lionelu Messiju.

Berlusconi je trenerju Massimilianu Allegriju namignil, da mora igrati z dvema napadalcema, čeprav Mario Balotelli, ki je po povratku na San Siro v prvih treh tekmah zabil že štiri gole, ne bo imel pravice nastopa proti Kataloncem.

Nasveti Berlusconija so izzvali odzive po celotni Italiji, tudi iz reprezentančne baze v Covercianu pri Firencah, kjer so v ponedeljek za najboljšega trenerja lanskega leta okronali Juventusovega stratega Antonia Conteja.

Conte: "Kako se ga ustavi? S pištolo ..."

"Kako se ustavi Messija? S pištolo," je dejal Conte. "Meni (predsednik Juventusa) Andrea Agnelli nikoli nič ne predlaga. Na srečo ..." je še pribil trener belo-črnih. To seveda ni prvič, da je Berlusconi "prijateljsko" svetoval kakšnemu trenerju.

Najbolj famozno je leta 2000 po izgubljenem finalu evropskega prvenstva, ko je Italijo z zlatim golom ugnala Francija, napadel takratnega selektorja Dina Zoffa. Predstavo reprezentance je označil za "diletantsko", predvsem zato, ker azzurri niso tesno pokrivali Zinedina Zidana.

"Berlusconiju je všeč, da se igra trenerja ... Vseeno bi bila za ustavljanje Messija potrebna dva, ne samo eden," je svoje mnenje podal ruski selektor in nekdanji trener Milana Fabio Capello.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.