Šport > Nogomet
67 ogledov

Bacca v Milanu, Vazquez pri Realu

Carlos Bacca EPA
AC Milan in Valencia sta potrdila, da sta dosegla dogovor za prestop 29-letnega kolumbijskega napadalca Carlosa Bacco.

Sevilla, aktualni prvak Evropske lige, je pristala na prodajo napadalca Carlosa Bacce, ki bo svojo kariero nadaljeval v italijanski prestolnici mode. AC Milan je za prestop kolumbijskega reprezentanta aktiviral odkupno klavzulo v višini 30 milijonov evrov, potem ko se mu ni uspelo dogovoriti za prestop Jacksona Martíneza, ki se je iz Porta preselil v Atlético Madrid.

Bacca je za Sevillo igral dve leti in v tem času dvakrat osvojil Evropsko ligo, lansko sezono pa so Andaluzijci zaključili na petem mestu ligaške lestvice. Skupno je dosegel 49 golov. Nogometaš bo moral pred predstavitvijo na San Siru prestati zdravniški pregled. Po navedbah tujih medijev naj bi podpisal štiriletno pogodbo, s katero bo zaslužil dobrih 70.000 evrov na teden.

Vrnitev Vazqueza

Španski nogometni podprvak RealMadrid pa se je okrepil z LucasomVázquezom, ki je zadnjo sezono preživel pri Espanyolu,kamor se je 23-letnik preselil prav iz vrst desetkratnih evropskih prvakov. "Real Madrid je izkoristil možnost in odkupil Lucasa Vázqueza. Igralec bo ostal v klubu naslednjih pet sezon," so sporočili Madridčani. Vázquez je imel v pogodbi namreč klavzulo, da ga Real lahko odkupi nazaj, če se bo izkazal.

Največji prestopi pred sezono 2015/16:

1. Jackson Martinez (Porto - Atletico Madrid): 35 milijonov
2. Paulo Dybala (Palermo - Juventus): 32
3. Danilo (Porto - Real Madrid): 31,5
4. Roberto Firmino (Hoffenheim - Liverpool): 30,85
5. Geoffrey Kondogbia (Monaco - Inter): 30
    Rodrigo (Benfica - Valencia): 30
    Douglas Costa (Šahtar - Bayern): 30
    Carlos Bacca (Sevilla - AC Milan): 30
9. Memphis Depay (PSV - Manchester United): 27,5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.