Šport
63 ogledov

"Barça ne bi mogla igrati v Španiji"

Javier Tebas LFP EPA
Predsednik španske nogometne zveze (LFP) Javier Tebas je dejal, da Barcelona ne bi mogla igrati v španski La Ligi, če bi Katalonija postala samostojna.

Mnogi v Kataloniji imajo že dolgo časa željo po odcepitvi od Španije, nogometni klub Barcelona pa je največji simbol katalonske moči in neodvisnosti. A s samostojnostjo bi za moštvo s Camp Nouja lahko nastopili težji časi, saj bi morali igrati v precej manj kakovostni ligi.

"Nerad špekuliram o nemogočih scenarijih. Katalonija bo vedno del Španije," je na to temo za as.com sprva povedal Javier Tebas, ki ga ne skrbi samo za največji katalonski klub. "Ne skrbi me toliko za Barcelono, kot za Gimnastic, Espanyol, Llagostero ali Sabadell. Če zakon o športu ostane enak, potem ne bodo mogli igrati pod našim okriljem," je dejal predsednik LFP.  

Andorski klubi s svojim členom 

"Morali bi spremeniti zakon o športu. Andorski klubi lahko igrajo v španskem prvenstvu, saj zakon to specifično določa, tam imamo dodaten člen. Ob trenutnem zakonodajnem stanju Barcelona in ostali ne bi mogli igrati pri nas, moralo bi priti do nekakšnega meddržavnega dogovora," je zaključil Tebas.

V Evropi je nekaj primerov, da klubi, ki so premočni za svoje prvenstvo, igrajo pri kakovostnejših sosedih. Tako liechtensteinski Vaduz igra v Švici, andorski klubi pa v Španiji. Toda glede na ozračje v španskem političnem prostoru je dogovor med Madridom in Barcelono praktično nemogoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.