Šport > Nogomet
62 ogledov

"Lifting" Barçe: s 60 milijoni nad učinke staranja

Kolarov Hart Müller Mandžukić Kroos Bayern Manchester City Reuters
Dan po tem, ko je madridski dnevnik Marca poročal o "liftingu" pri Barceloni, ki naj bi za naslednjo sezono povsem prenovila moštvo, v javnost že prihajajo prva imena.

Aktualna španska prvakinja Barcelona, ki je še vedno v igri za vse tri naslove v domačih tekmovanjih in v Ligi prvakov, bi se lahko pred začetkom naslednje sezone okrepila tudi s štirimi novimi igralci, v petek poroča športni dnevnik Marca.

Madridski kolegi so že v četrtek zvečer poročali o "liftingu", ki naj bi ga po letih stagnacije dobilo moštvo trenerja Gerarda Martina. Njegova prihodnost je po nekaj nepričakovanih debaklih v domači ligi prav tako v zraku.

Faus potrdil najmanj dve okrepitvi

"Barcelona potrebuje veliko reformo v ekipi za naslednjo sezono," piše Marca. "Odšlo bo veliko igralcev in načrtujejo, da bi lahko podpisali pogodbe z do štirimi igralci, z enim v vsaki 'liniji'. To je izhodišče sestanka (športnega direktorja) Andonija Zubizarrete in Gerarda Martina, na katerem bosta morala jasno določiti načrt za prihajajoče mesece."

Zubizarreta naj bi od klubskega vodstva dobil zajeten finančni potisk, baje v rangu 60 milijonov evrov, s čimer bodo skupaj z denarjem od prodaje igralcev financirali prihode novih članov moštva. Da bosta poleti klub okrepila najmanj dva in največ štirje igralci, je za Catalunya Radio razkril tudi podpredsednik kluba Javier Faus.

Alvesa bodo težko prodali

Prvih 10–12 milijonov evrov je že odšlo za nakup mladega nemškega vratarja Marca-Andréja ter Stegna (prestop še vedno ni uraden), zato bo moral klub zelo dobro prodajati, če si bo želel privoščiti najboljše svetovne nogometaše. Med možnimi odhodi Marca omenja branilca Daniela Alvesa (ostaja mu še eno leto pogodbe, a ima visoko plačo, nedosegljivo za številne klube) in letos navdušujočega krilnega napadalca Alexisa Sáncheza.

"V njegovem primeru bi lahko speljali dober prestop, ki bi financiral prihod napadalca povsem drugačnega profila," dodaja Marca. Medtem naj bi se bližalo podaljšanje pogodbe s še enim desnim bočnim branilcem, Martínom Montoyo, blizu podaljšanja zvestobe pa naj bi bil tudi steber obrambe Gerard Piqué.

Luiz namesto Puyola

Napovedan odhod Víctorja Valdésa je klub primoral v iskanje okrepitev na vratarskem položaju, poleg Ter Stegna pa bi Barça ob ostarelem Joséju Manuelu Pintu kaj lahko iskala še enega vratarja, kjer se je omenjal tudi slovenski reprezentant Samir Handanović, ki pa bo za trenutne finančne zmožnosti kluba verjetno predrag.

Prioriteta pred novo sezono je tudi nov osrednji branilec, katerega Barcelona neuspešno lovi že več let. Carles Puyol je pred dnevi presenetljivo napovedal svoj umik ob koncu sezone, tako da klubskemu vodstvu ne preostane drugega, kot da najde "mladega, a že utečenega" branilca. Marca omenja Davida Luiza (Chelsea), za katerega je Barcelona prejšnje poletje že poslala neuspešno ponudbo, a je težava, da branilca "išče pol Evrope", dodajajo.

Seznam 17 imen

Poleg Alvesa in Sáncheza bi klubski veljaki lahko podpisali tudi prodajo vezista Alexa Songa, medtem ko se bosta s posoj nedvomno vrnila mlada talenta Rafinha in Gerard Deulofeu. Ob morebitnem prihodu novega napadalca naj bi svojo prihodnost v klubu ocenjeval tudi Pedro Rodríguez, medtem ko se zdi, da je vlak za prodor v prvo ekipo Barçe za Cristiana Tella že odpeljal. Slednji bo skorajda gotovo zapustil klub.

Katalonski Mundo Deportivo je v prispevku o prenovi kluba izpostavil kar 17 imen, ki bi lahko v novi sezoni krasila modro-rdeči dres kluba s Camp Noua – Aymeric Laporte (Athletic Bilbao), Luiz (Chelsea), Iñigo Martínez (Real Sociedad), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Jan Verthongen (Tottenham Hotspur), Mateo Musacchio (Villarreal), Fabian Schär (Basel), Federico Fazio (Sevilla), Juan Cuadrado (Fiorentina), Camilo Zúñiga (Napoli), Arturo Vidal (Juventus), Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), Thomas Müller, Toni Kroos (oba Bayern), Bruno (Villarreal) in Koke (Atlético Madrid).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.