Šport > Kolesarstvo
23497 ogledov

Kakšno doživetje! Slovenski as takoj priskočil na pomoč

Matej Mohorič Epa
Slovenski kolesarski šampion si je vzel čas in priskočil na pomoč.

Slovenski kolesarski as Matej Mohorič se je v preteklosti že večkrat izkazal z nesebičnimi dejanji, ob lanskih katastrofalnih poplavah je na primer za pomoč žrtvam ujme doniral denarno nagrado, ki jo je dobil za skupno zmago na dirki po Poljski. Da je pripravljen v vsakem trenutku pomagati, je zdaj dokazal tudi v Alpah.

Mohorič je na prelazu Col de Braus tokrat naletel na kolesarko, ki je imela težave s svojim kolesom. "Imaš predrto gumo in profesionalni kolesar Matej Mohorič priskoči na pomoč in reši dan," je tako ob fotografijah zapisala uporabnica Instagrama.

Mohorič je odpravil težavo, nato pa pristal tudi na fotografiranje. 

"Kako je to kul," je potezo Slovenca opisal eden izmed komentatorjev fotografij. "Prav rada bi imela predrto gumo, če bi bila deležna takšne pomoči," pa se je med komentarji oglasila druga uporabnica omenjenega socialnega omrežja. "Najprijaznejši in najpametnejši član kolesarske karavane," pa je ugotovila tretja.

Zmagovalec treh etap na dirki po Franciji je to sezono začel odlično in že na svoj drugi tekmovalni dan dobil etapo na dirki po Valenciji. Kasneje je bil peti na Strade Bianche, šesti na dirki Milano - San Remo, ki jo je doslej kot edini Slovenec dobil leta 2022, nato pa je sledil nesrečen padec na dirki po Flandriji.

Ta ga je zaradi poškodbe, zašiti so mu morali globoko ureznino na komolcu, stal tudi nastopa na naslednjem spomeniku - dirki Pariz - Roubaix. Prav zmaga na 'severnem peklu' je eden od največjih ciljev, ki ga želi Mohorič doseči v karieri. Leta 2022 je bil peti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 10IronWomen (@10ironwomen)

Komentarjev 2
  • johan 11:20 07.maj 2024.

    Matej je res fejst.

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:06 07.maj 2024.

    Pa ne da so te pupe vedle kdo je on ?

Sorodne novice