Slovenija
122 ogledov

Barcaffe: Med Slovenci najmočnejša znamka

mercator barcaffe Saša Despot
Milka in Coca-Cola sta med najboljšimi desetimi znamkami v vseh državah v regiji. Slovenski potrošniki očitno najbolj cenimo znamke med brezalkoholnimi pijačami, med vsemi držvami pa smo Slovenci edini, ki imamo na prvem mestu znamke kave, kažejo rezulati raziskave Valicona.

Valicon vsako leto izvede raziskavo v kategoriji izdelkov široke potrošnje, katere glavni indikator je moč znamke. Moč znamke je pomembna zato, ker določa moč konkurenčne prednosti podjetja, s tem pa posredno tudi gospodarstva. Liste najboljših znamk – tako lokalne kot regionalne – so zanimive z več različnih, predvsem že omenjenih poslovnih pa tudi družbenih, vidikov.

Na regionalno listo se je uspelo uvrstiti tudi nekaj slovenskim znamkam, najvišje uvrščena med njimi je Argeta. Ta je med najmočnejšimi znamkami tudi v drugih državah, v BiH in Makedoniji celo na prvem mestu.

Na listi najboljših znamk v Sloveniji večinoma prevladujejo domače znamke in znamke pijač. Zanimivo je, da se visoko uvrščajo tudi lokalne znamke pijač, ki konkurirajo močnim globalnim blagovnim znamkam, kot je na primer Coca-Cola. Med prvimi desetimi je sicer kar pet znamk pijač: Radenska, Coca-Cola, Cockta, Fructal in Cedevita.

Med vsemi državami pa smo v Sloveniji edini, ki imamo na prvem mestu znamko kave, to je Barcaffe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • sprehajalec 21:39 23.februar 2017.

    Ker imajo penzionerji denar zanj, navajeni so ga pa iz socializma. Drugi nimajo denarja....

  • djdj 16:21 23.februar 2017.

    Vsak ima svoj okus, a Barcaffe mi je že nekaj časa najslabša kava.

  • Dare Copko 14:00 23.februar 2017.

    najboljša je BAR2000,\s\sBarcaffe.je pa en navaden drek od kave