Šport > Nogomet
80 ogledov

Zahtevajo ponovitev tekme Barça-PSG

luis suarez Profimedias
Spletno peticijo, ki poziva k ponovitvi povratne tekme Lige prvakov med Barcelono in Paris Saint-Germainom, je podpisalo že več kot 200.000 ljudi.

Barcelona je na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov premagala PSG (6:1) in se vrnila iz izgubljenega položaja, potem ko je prvi obračun izgubila s 4:0. Tekmi na Camp Nouu so sledili popotresni sunki v obliki besnih reakcij navijačev pariškega velikana in nasprotnikov španskega prvaka.

V središču polemike se je znašel glavni sodnik Deniz Aytekin, ki naj bi z več spornimi odločitvami Kataloncem pomagal do zgodovinskega preobrata. 

Družabna omrežja so preplavile obtožbe o domnevni zaroti Evropske nogometne zveze (Uefa) in Barcelone, dramatičen razplet pa je zahteval celo smrtno žrtev, o kateri so poročali iz prestolnice afriške republike Gabon, kjer je navijač PSG-ja do smrti zabodel svojega prijatelja.

Navijač Real Madrida, Luis Melendo Olmedo, je v petek sprožil spletno peticijo, s katero se zavzema za ponovitev tekme med Barcelono in PSG-jem z utemeljitvijo, da so končni izid krojile očitne sodniške napake.

''Prosim za ponovitev tekme Barcelona-PSG,'' je zapisal na spletni strani Change.org in kot razlog navedel: ''Incidenti, ki so resno oškodovali PSG.''

''Zaradi napak, ki jih je storil med tekmo, močno dvomim v sodnikove sposobnosti. Posredujem dokaze vsem, ki jih želijo videti,'' še piše v peticiji, ki ima več kot 200.000 podpornikov. Njihova prizadevanja pa ne bodo uslišana, saj PSG ni vložil uradne pritožbe, zato ni nobenih možnosti, da bi Uefa sprejela neprecedenčen ukrep.

Pred dnevi je na temo sojenja spregovoril predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino, ki meni, da bo uporaba sistemov VAR (ang: video assistant referees) odpravila očitne napake. Sojenja tekme na Camp Nouu ni želel komentirati.

''Presojo, ali je šlo v tem konkretnem primeru za nepravico, prepuščamo sodniku Denizu Aytekinu. Videli smo neverjetno nogometno tekmo, ne glede na končni rezultat. Ne vem, če je šlo v teh primerih za očitne napake, v prihodnosti pa bo takšne napake odpravil VAR,'' je obljubil predsednik Fife.

Komentarjev 3
  • JackD 16:58 13.marec 2017.

    Dogajale so se že dosti hujše napake, pa tekem niso razveljavljali. Tako da 1 napačno dosojen penal (Suarez) in en nepiskan (prekršek Mascherana nad di Mario) enostavno nista dovolj za ponovitev tekme. Pa tudi če peticijo podpiše 200 milijonov ljudi ...prikaži več in bi PSG vložil pritožbo. Napisal sem en penal, to pa zato, ker tistega prekrška nad Neymarjem sodniku ne gre očitati. Res je, da je Brazilec iskal kontakt in bi šel lahko brez težav mimo, vendar pa ni sodnikova krivda, da je Meunier padel. In potem odločitev ni bila težka. Aytekin je za to tekmo po vsej verjetnosti dobil zelo slabo oceno zaradi dveh napačnih presoj pri enajstmetrovkah in ga verjetno kar nekaj časa ne bomo več videli na tako visokem nivoju, čeprav je bila ta tekma za sodnika izjemno težka.

  • Avatar Leon
    Leon 15:13 13.marec 2017.

    Oba penala sta bila 50:50 glede prekrška ampka nista vplivala na končni rezultat ! Barsi se dogaja ,da sodniki sodijo penale po čudni računici .Stave so velik biznis .

  • RallyPoint 14:08 13.marec 2017.

    Prav lepo je sodil, če bi bili res dobri, pi pa kak gol več zabili in bi bilo!!! Kaj pizdakajo, kot da bi sodnik nasprotnikov gol prekril s plahto, ali še huje, ga umaknil z igrišča :) NA gol bi ...prikaži več streljali, ne pa da zdaj jokcajo.