Šport > Nogomet
57 ogledov

PSG spisal dosje o napakah v korist Barçe

Nasser Al-Khelaifi EPA
Paris Saint-Germain je na Evropsko nogometno zvezo (Uefa) naslovil dokument, v katerem je zbral največje sodniške napake na povratni tekmi Lige prvakov z Barcelono.

Francoski prvak je na povratni tekmi Lige prvakov zapravil štiri gole prednosti proti Barceloni in se s skupnim izidom 6:5 v korist katalonskega velikana poslovil od tekmovanja.

Zgodovinski obračun so zaznamovale sporne sodniške odločitve, na spletu pa se je pojavila celo peticija za ponovitev povratnega srečanja, katero je do tega trenutka podpisalo že več kot 250.000 ljudi.

Tudi v taboru Paris Saint-Germaina bolečega poraza niso preboleli, zato so šest dni po tekmi na krovno evropsko zvezo (Uefa) naslovili dosje, v katerem so izpostavili osem ključnih napak glavnega sodnika Deniza Aytekina.

Parižani so v dokument vložili ogromno truda, poročata Marca in Gazzetta dello Sport, na pomoč pa so jim priskočili tudi mednarodni sodniki in drugi strokovnjaki s področja nogometnega sojenja.

Spornih osem odločitev

V dokaznem gradivu je navedena roka Javierja Mascherana, prekršek za drugi rumeni karton Gerarda Piquéja, enajstmetrovka po padcu Neymarja, prekršek Neymarja nad Marquinhosom, simuliranje Luisa Suáreza, roka Piquéja, prekršek Mascherana nad Ángelom di Marío in famozni padec Suáreza, ki je Barçi prinesel drugo enajstmetrovko.

PSG po poročanju italijanskega rožnatega časnika ne zahteva razveljavitve rezultata, temveč želi le javno opozoriti ne nepravilnosti, s katerimi naj bi sodniki oškodovali francoski klub.

V dokumentu, ki ga je podpisal predsednik pariškega velikana Nasser Al-Khelaifi, so predstavljeni video dokazi, podprti z mnenji strokovnjakov, njihov izključni namen pa preprečitev, da bi se kaj takšnega v prihodnosti še ponovilo. PSG prav tako ne zahteva sankcij za Aytekina.

Kakšna bo usoda glavnega sodnika, ni znano, neuradno pa se govori, da naj bi ga Uefa umaknila iz kadra za sojenje tekem Lige prvakov. ''Možnosti, da bi letos še sodil tekme Lige prvakov, niso prav dobre,'' piše Marca. Izključena ni niti začasna prekinitev opravljanja poklica, vsaj dokler se polemika ne poleže.

Komentarjev 1
  • marialorca 18:48 14.marec 2017.

    Prosim, Ž.J., čimprej dodati URADNO STALIŠČE glede DOSJEJA PSG gospoda Čeferina. Prosim.Zame je to bil to dvoboj, v katerem sem želel zmago PSG in istočasno Barcelona ne izpade. Užival sem v obeh tekmah dvoboja, tretja postaja vedno bolj zanimiva.