Šport
38 ogledov

Batageljeva zadovoljna z rezultatom

polona batagelj Stanko Gruden/STA
Slovenska kolesarka Polona Batagelj je cestno dirko končala na 32. mestu. Zaostala je šest minut in 36 sekund.

Po hudem padcu Annemiek Van Vleuten se je zlate kolajne veselila njena rojakinja Anne van der Breggen. Edina slovenska predstavnica Polona Batagelj je ciljno črto prevozila z dobrimi šestimi minutami in pol zaostanka, kar je zadostovalo za 32. mesto.

"Skozi celotno dirko sem skušala slediti najboljšim, se voziti spredaj. To mi je uspelo do zadnjega vzpona, ko je bil tempo prehud. Nadaljevala sem v svojem ritmu. Trudila sem se, nisem popuščala. Sem zadovoljna s tekmo. Na spustu se je začel dež, nisem želela tvegati. Ravnino do cilja smo odpeljale čim hitreje. Sem zadovoljna. Od starta je bil veter precej močan. Reprezentance ga niso izkoristile, da bi razbile skupino. Selekcije so se delale na vzponih," je olimpijsko dirko opisala primorska kolesarka, ki si je po tihem želela izboljšati 22. mesto iz OI v Londonu 2012.

"Z rezultatom sem zadovoljna, ciljala sem na uvrstitev okrog 30. mesta. Konkurenca se je izboljšala. Dirka v Riu je bila povsem drugačna kot v Londonu. V teh štirih letih sem pri pripravljenosti naredila korak naprej, sem boljše pripravljena. Vsaka dirka je dirka zase, ampak jaz sem zadovoljna," je še razložila Batageljeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.