Šport
21 ogledov

Begić (začasno) v zmajevem gnezdu

Mirza Begic in Primoz Brezec Žurnal24 main
Union Olimpija se je pred začetkom sezone 2014/15 okrepila na centrskem položaju. Z Ljubljančani je pogodbo, ki mu sicer omogoča predčasen odhod, sklenil Mirza Begić. Ta je za zmaje nastopal že v sezonah 2002/03, 2007/08 in 2008/09.

Slovenski reprezentant Mirza Begić je v svoji bogati karieri nastopal za evropske velikane, kot so Virtus Bologna, Žalgiris Kaunas, Real Madrid in nazadnje za grški Olympiacos. 29-letni center, ki v višino meri 216 centimetrov, je za Slovenijo nastopil na dveh evropskih prvenstvih, in sicer leta 2011 v Litvi in leta 2013 v Sloveniji.

Begić je v zadnjem mesecu že treniral s člansko ekipo Union Olimpije in se zadovoljen s pogoji odločil sezono začeti kot pomemben del ekipe trenerja Aleša Pipana, so sporočili iz tabora slovenskih podprvakov.

Ob primerni ponudbi odhaja

"Begić, ki ima za seboj igranje v Žalgirisu, Realu in Olympiacosu, je igralec, ki si ga Union Olimpija cenovno ne more privoščiti. Mirza je dalj časa treniral z ekipo in sprejel našo ponudbo igranja z odprto pogodbo, ki mu omogoča odhod v primeru dobre ponudbe iz tujine," je novo okrepitev pokomentiral direktor kluba Matevž Zupančič.

"Z njegovo prisotnostjo smo pridobili na kvaliteti pod košem in izkušnjah, pa tudi na nivoju samega treninga. Njegov odnos, želja in pripravljenost za igranje v našem klubu je vredna zahvale. Upamo, da bo sodelovanje čim daljše," je dodal Zupančič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.