Šport
68 ogledov

Belgijci in Britanci izenačeni

David Goffin EPA
Po prvem finalnem dnevu svetovne skupine v Davisovem pokalu v Gentu med Belgijo in Veliko Britanijo je izid izenačen 1:1.

Belgijec David Goffin je v današnjem prvem posamičnem dvoboju premagal Kyla Edmunda s 3:6, 1:6, 6:2, 6:1 in 6:0, Britanec Andy Murray pa je v drugem opravil z Rubenom Bemelmansom s 6:3, 6:2 in 7:5.

Prvi teniški dvoboj med Goffinom in Edmundom se je začel nekoliko nepričakovano, uvodna dva niza na peščeni podlagi v dvorani Expo je dobil Britanec Edmund. V nadaljevanju je prvi belgijski igralec vendarle dvignil raven svoje igre in v naslednjih dveh nizih tekmecu prepustil vsega tri igre, v odločilnem petem pa mu celo "zavezal kravato" ter po dveh urah in 47 minutah domači izbrani vrsti priigral prvo točko.

Drugi dvoboj med Murrayjem, sicer drugim igralcem na jakostni lestvici ATP, in Bemelmansom je minil v prevladi favoriziranega britanskega igralca, za zmago v treh nizih pa je potreboval dve uri in 24 minut.

V soboto bo na sporedu igra dvojic. Belgijsko stran bosta zastopala Steve Darcis in Kimmer Coppejans, britansko pa bratska naveza Andy in Jamie Murray. V nedeljo bosta na sporedu še zadnja dva posamična dvoboja, najprej bosta na sceno stopila Goffin in Andy Murray, nato pa še Bemelmans in Edmund.

Velika Britanija je doslej devetkrat slavila v Davisovem pokalu, nazadnje leta 1936, Belgija pa v Gentu naskakuje svojo prvo lovoriko v najbolj prestižnem teniškem reprezentančnem tekmovanju.

Davisov pokal, finale:

BELGIJA - VELIKA BRITANIJA 1:1

Petek, 27. november:
David Goffin - Kyle Edmund 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:0;
Ruben Bemelmans - Andy Murray 3:6, 2:6, 5:7;

Sobota, 28. november:
Steve Darcis/Kimmer Coppejans - Andy Murray/Jamie Murray

Nedelja, 29. november:
David Goffin - Andy Murray
Ruben Bemelmans - Kyle Edmund

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.