Šport
69 ogledov

Bedene ne bo zaigral v finalu

aljaž bedene EPA
Znani so člani reprezentance Velike Britanije, ki se bo v finalu teniškega Davisovega pokala ob koncu meseca merila z Belgijo.

Glavni adut britanske ekipe bo Škot Andy Murray, v njej pa ne bo novopečenega Britanca Aljaža Bedeneta, zato ker je v Davisovem pokalu že igral za Slovenijo v letih 2010, 2011 in 2012. Mednarodna teniška zveza bo zaslišanje po pritožbi 26-letnega Ljubljančana izvedla šele marca, teniški igralec pa je tako že ostal brez finala.

Bedene, ki od leta 2008 živi v britanskem Welwyn Garden Cityju, je letos uspešno pridobil britansko državljanstvo ter od takrat naprej igra pod britansko zastavo, pa zaradi novih pravil svoji novi domovini ne bo mogel pomagati v Davisovem pokalu. Bedene in Murray sta edina Britanca v prvi petdeseterici v svetovni teniški jakostni razvrstitvi ATP. V prvi stoterici je le še Kyle Edmund na 99. mestu.

Murray je drugi teniški igralec sveta, Bedene pa se je z letošnjimi nastopi prebil vse do 45. mesta, s čimer zaostaja le še dve mesti za najvišjo, zgodovinsko uvrstitvijo katerega koli slovenskega tenisača na lestvici ATP. Najvišjo uvrstitev drži Grega Žemlja iz 15. julija 2013.

V britanski ekipi za Davisov pokal bo ob prvem igralcu Murrayju še njegov starejši brat, specialist za igro dvojic, Jamie Murray, James Ward, Edmund in Dominic Inglot. Murrayja bosta skušala Britanijo popeljati do zgodovinske prve zmage v tem tekmovanju po letu 1936. Vseh devet naslovov zmagovalcev so britanski tenisači osvojili od 1903 do 1936. Britanski tenisači, ki so premagali ZDA, Francijo in Avstralijo, bodo v finalu Davisovega pokala sicer zaigrali prvič po letu 1978.

Finale Davisovega pokala bo od 27. do 29. novembra v belgijskem Gentu. Prvi zvezdnik gostiteljev bo 24-letni David Goffin, 16. igralec sveta. Belgija še nima lovorike v Davisovem pokalu, letos se je drugič uvrstila v finale, prvič po letu 1904.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.