Šport
17 ogledov

Bedeneta zdelala želodec in vročina

aljaž bedene EPA
Aljažu Bedenetu se ni uspelo uvrstiti v tretji krog OP ZDA, kar bi bila njegova najboljša uvrstitev v New Yorku.

Slovenskemu Britancu Aljažu Bedenetu bo uvrstitev v drugi krog za zdaj ostal najboljši izid na odprtem prvenstvu ZDA v tenisu, saj mu je pot v tretji krog preprečil Američan Donald Young, ki ga je v vročem in vlažnem newyorškem popoldnevu ugnal v štirih nizih s 3:6, 6:4, 6:4 in 6:2.

Že v sredo se je Bedene poslovil tudi v igrah dvojic in po porazu proti Youngu odhaja iz New Yorka v Disneyland. Tako je vsaj odgovoril na vprašanje o prihodnjih izzivih.

"Nisem se dobro počutil. Po tekmi sem šel bruhat, vendar se nisem hotel predati. Res sem se slabo počutil že v prvem nizu. Včeraj sem nekaj takega pojedel in že zvečer sem imel težave, tako da vročina ni pomagala," je povedal Bedene, ki je sicer uspel dobiti prvi niz, več pa ni šlo.

"Dal sem vse od sebe in še zmeraj mislim, da bi lahko zmagal. Vendar se nisem dobro počutil. Boril sem se do konca in kot sem videl, so nekateri spet predajali dvoboje in res ni najlaže igrati. Razočaran sem, ker sem si želel zmagati," je dejal 57. igralec z lestvice ATP in dodal, da je dobil pač novo izkušnjo.

"Jezen sem bil, ker sem se počutil nemočnega. Dal sem vse od sebe in ko dam vse od sebe, potem dosežem več. Prav čutil sem svoj limit, kar mi ni bilo všeč, ampak se pač zgodi. Zdi se mi, da igram dober tenis. Leto je uspešno in če grem v tem tempu naprej, lahko grem le še višje."

Bedene pravi, da se v Angliji dobro počuti in meni, da je za dobro igranje tenisa takšna izolacija, ki jo ima sedaj, potrebna.

V Angliji je te dni 14 stopinj in Bedene zaradi vremena tam trenira večinoma znotraj. "Na srečo imamo veliko turnirjev v tujini in danes pred tekmo sem tudi razmišljal, ali se temperaturne razlike poznajo na moji igri. Zagotovo bo potrebno trenirati v bolj vročih krajih in priti kakšen teden dni prej v ZDA," je dejal najvišje uvrščeni slovenski tenisač, ki zastopa barve svoje nove domovine.

Slovo za Hercogovo 

Polona Hercog je po porazu v drugem krogu turnirja OP ZDA v Queensu v četrtek izgubila tudi dvoboj dvojic v prvem krogu. Skupaj s Hrvatico Mirjano Lučić Baroni je morala premoč priznati Rusinjama Ali Kudrjavcevi in Anastaziji Pavljučenkovi, ki sta 12. nosilki.

Hercogovi se je v četrtek še vedno poznal sredin poraz proti Kanadčanki Eugenie Bouchard v drugem krogu posameznic. "Ni lahko po taki tekmi potem čez 12 ur spet oditi na teren in dati vse od sebe," je povedala Hercogova, ki se sicer namerava v prihodnje še naprej posvečati posamičnim igram.

"Dvojic nisem igrala najmanj dve leti. Pokazalo se je, da potrebuješ treninge in ne moreš kar tako priti, da bi odigral, sploh pa ne proti tem bolje uigranim parom. Škoda, da sva dobili tako slab žreb. Polovica žreba je bila dosti boljša. Pač nasprotnici sta bili uigrani in se je pokazalo, midve pa sva tudi slabo igrali," je dejala Hercogova, ki je bila po porazu v dvojicah vseeno malce manj jezna in razočarana, kot po porazu proti Kanadčanki.

Hercogova in Lučić Baronijeva, s katero sta se o skupnem nastopu v New Yorku dogovorili šele na turnirju avgusta v Torontu, sta dvoboj proti favoriziranima Rusinjama začeli dobro in celo povedli s 4:2 v igrah. Hercogova je odlično servirala, igra pa je bila sproščena. To pa je bilo tudi vse, saj sta Rusinji zagnali motor in zmagali s 6:4. V drugem nizu pa Slovenki in Hrvatici ni šlo več nič od rok in Rusinji sta slavili gladko s 6:2.

"Malo se je poznalo tisto razočaranje od včeraj," je dejala Hercogova, ki ne ve, ali bosta s Hrvatico še igrali skupaj, ker sta se za zdaj zmenili le za OP ZDA. Prav tako niti ne ve, ali bo še igrala v dvojicah v bližnji prihodnosti, ker se namerava posvetiti posamični igri. Iz New Yorka odhaja novim turnirjem naproti v Azijo. Med drugim v Tokio, Seul in Taškent.

Poraz četrte nosilke

Danka Caroline Wozniacki je dvoboje v New Yorku sklenila v drugem krogu. Po kar štirih zaključnih žogah je morala na koncu priznati premoč Čehinji Petri Cetkovski, ki je slavila s 6:4, 5:7 in 7:6 (1).

Wozniackijeva je po vodstvu s 4:2 v prvem nizu nato oddala kar sedem iger zapored. Pri izidu 1:4 je bilo že videti, da bo proti Čehinji še drugič izgubila, a je dvakratna finalistka naredila preobrat. Kljub temu je Čehinja nato vse štiri zaključne žoge za nasprotnico ubranila in v podaljšani igri potrdila svojo premoč. Cetkovska je po poškodbi kolka trenutno na 149. mestu jakostne lestvice WTA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.