Svet
9 ogledov

Belgijska policija išče Mohameda Abrinija

Mohamed Abrini Belgijska policija
Med vožnjo v Pariz so ga dva dni pred napadom opazili skupaj z glavnim osumljencem na begu Salahom Abdeslamom.

Belgijska policija je izdala mednarodno tiralico za 30 letnim Mohamedom Abrinijem, ki naj bi bil povezan s terorističnimi napadi v Parizu.

PREBERITE ŠE: 

Kot je sporočilo belgijsko državno tožilstvo, so moškega dva dni pred napadi opazili v avtomobilu na bencinski črpalki ob avtocesti v smeri proti Parizu, skupaj z glavnim osumljencem na begu Salahom Abdeslamom.

Abdeslama iščejo v Nemčiji

Moška so opazili v avtomobilu znamke Renault Clio, ki je bil pozneje uporabljen v napadu. 
Salaha Abdeslama trenutno iščejo v Nemčiji, kamor naj bi pobegnil iz Belgije in se tako že drugič izognil policiji. Preostali od devetih terorističnih napadalcev so mrtvi. 

Domnevnega voditelja Abdelhamida Abaaouda so ubili v protiterorističnih racijah v Parizu, nekaj dni po napadu, preostali pa so se sami razstrelili med napadom.  

Moral bi se razstreliti

Salah Abdeslam je bil po napadih opažen z veliko jakno in samomorilskim pasom, zato policija domneva, da bi se po načrtih moral razstreliti, a si je iz neznanih razlogov premislil. 

Tako naj bi ga sedaj iskali tako evropski policijski organi, v nemilosti pa naj bi bil tudi pri Islamski državi, ker naj ne bi izpolnil njenih pričakovanj. 

Še dva osumljenca

Belgijska policija je identificirala še dva osumljenca, ki sta trenutno v priporu. Osumljena sta "udeležbe pri aktivnostih teroristične skupine" in "dejanja terorizma". 

Moška, z imenom Ali O. in Lazez A, prihajata iz bruseljskega okrožja Molenbeek in bosta v naslednjih dneh ločeno stopila pred preiskovalnega sodnika. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.