Šport > Nogomet
94 ogledov

Berić in Jokić napredovala

Bojan Jokić, Villarreal EPA
Po tekmah 5. kroga Evropske lige je že jasno, da bo imela Slovenija svoje predstavnike tudi v drugem delu tekmovanja. Napredovanje sta si že zagotovila St. Etienne poškodovanega Roberta Berića in Villareal Bojana Jokića.

Francozom je za napredovanje zadostoval remi (1:1) pri norveškemu Rosenborgu, Villareal in nekdanji klub Roberta Berića Rapid iz Dunaja pa sta praktično odigrala revialno tekmo, saj je bilo že po po popoldanski zmagi Dinama iz Minska proti Viktorii iz Plzna jasno, da se bosta naprej uvrstila oba. Na koncu so z 1:0 zmagali Španci, Bojan Jokić pa v igro ni vstopil.

Zagotovo bo spomladanski del tekmovanja začel vsaj še klub, v katerem si služi kruh slovenski nogometaš, saj bosta Partizan Gregorja Balažica in Augsburg Tima Matavža v zadnjem krogu v medsebojni tekmi v Beogradu odločila, kdo bo napredoval. Partizanu, ki je tokrat brez pomoči poškodovanega Balažica po preobratu z 2:1 v gosteh premagal AZ Alkmaar, bo zadostovala že točka, tudi zaradi dejstva, da so Nemci, pri katerih je Matavž obsedel na klopi, pred svojimi navijači v zadnjih minutah dvoboja proti Athleticu Bilbau zapravili vodstvo z 2:1. Z dvema goloma jih je v slabo voljo Aritz Aduriz.

Ne najboljše volje je Basel spet zapuščal Josip Iličić. Njegova Fiorentina je hitro povedla z 2:0, nato pa si prislužila rdeč karton. Čeprav ga ni dobil slovenski reprezentant, pa ga je trener nekaj minut pozneje zaradi taktičnih razlogov povlekel na klop. A to ni pomagalo, saj so Švicarji do konca tekme izenačili. Baslu je bila točka dovolj za napredovanje, Fiorentina pa si ga bo morala priboriti v zadnjem krogu, ko bo v Firencah gostoval Belenenses.

Realne možnosti za napredovanje je z zmago 4:2 proti Lokomotivi v Moskvi zadržal tudi lizbonski Sporting Ažbeta Juga, ki je tokrat sedel na klopi. Portugalci so kljub trem točkam ostali tretji v skupini, v zadnjem krogu pa bodo morali premagati Bešiktaš, če se bodo želeli uvrstiti med najboljših 32.

Tam so poleg že omenjenih St. Etienna, Rapida, Villareala, Athletica Bilbaa in Basla že tudi Tottenham, Schalke, Sparta Praga, Lazio, Krasnodar, Borussia Dortmund, Napoli, Molde, Liverpool in Braga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.