Šport > Košarka
24 ogledov

Bleščeča predstava Nachbarja

Boštjan Nachbar twitter Real Betis EPlus
Nekdanji slovenski reprezentant je izjemno vkorakal v novo sezono.

Minuli konec tedna se je med slovenskimi košarkarskimi legionarji izjemno izkazal nekdanji reprezentant Boštjan Nachbar, ki je blestel v dresu Betisa. Košarkarji iz Seville so v prvem kolu španskega prvenstva gostovali pri Estudiantesu in zmagali s 95:82. Pri zmagovalcih je 23 minut in pol odigral tudi Domen Lorbek, ki je zbral dve točki, skok in tri asistence.

Še precej boljši učinek je imel nekdanji član NBA ekip Houston, New Orleans in New Jersey, ki je v svojo statistiko vpisal kar 30 točk, pet skokov in tri podaje. Na parketu je prebil skoraj 31 minut, za dve točki je njegov met znašal 6/10, za tri pa pa 5/8. Zadel je tudi vse tri proste mete.

Nachbarjevih 30 točk je najboljši učinek v prvih kolih najmočnejše španske lige od leta 2007, ko je Francoz Joseph Gomis dosegel 32 točk v dresu Valladolida na tekmi proti Barceloni. Rekord je leta 1995 sicer postavil Randy White, ki je za Joventut na prvi tekmi v sezoni zbral kar 47 točk.

V prvem kolu Lige Endesa so nastopili še štirje slovenski košarkarji. Luka Dončić (6 točk, 2 skoka, 4 asistence) je imel zelo opazno vlogo ob zmagi madridskega Reala nad Unicajo, Jaka Blažič (11 točk) je prispeval svoj delež k visoki zmagi Baskonie nad Rio Naturo, Miha Lapornik (2 točki, 2 skoka, 2 asistenci) pa je z Bilbaom slavil na gostovanju pri Fuenlabradi. Kot edini je poraz doživel Luka Lapornik (8 točk, skok, asistenca) ki je bil z Joventutom za dve točki prekratek na gostovanju pri Murcii.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.