Avto
132 ogledov

Mali BMW, hrupen mimohod

BMW zvok BMW
BMW je s septembrom kot dodatno opremo ponudil napravo, ki bo iz čisto običajnih dizlov serij 2, 3 in 4 lahko ustvarila M zverine. Vsaj po zvoku. Naprava se imenuje BMW M Performance Active Sound.

Pri nemški znamki niso prvi, ki so se odločili malce "goljufati" z zvokom. Že marsikateri drugi proizvajalec tako s pomočjo zvočnikov v kabini potnikom daje vtis, da se vozijo v kakšnem superšportniku. Je pa BMW eden prvih, ki bo s prirejenim  zvokom nagovarjal tudi mimoidoče.

BMW zvok | Avtor: BMW BMW

Gre za kombinacijo izpušnega in zvočnega sistema ter kontrolne enote, ki bodo na voljo ekskluzivno za dizelske različice serij 2, 3 in 4. Voznik zvok uravnava prek nadzorne enote, pri čemer je v okviru splošnih nastavitev avtomobila COMFORT in ECOPRO zvok "primeren" za vožnjo na daljše proge. V režimih nastavitev avtomobila SPORT in SPORT+ pa bo sistem sprostil na plano raznovrsten spekter akustičnih vložkov, ki naj bi ponazarjali zvok najbolj športnih M modelov. 

Kako natančno ojačevanje zvoka deluje, pri BMW niso razlagali, v principu pa je del izpušnega sistema oblikovan tako, da motorni zvok iz izpušnega sistema zvočnik še dodatno ojača, nato pa se prek celotne karoserije, ki deluje kot resonančni medij, prenese navzven. Vsi tovrstni izpušni sistemi, ki jih bodo izdelovali v Nemčiji, se bodo od klasičnih razlikovali tudi drugače oblikovanih dvojnih izpušnih ceveh.

M Performance Active Sound bo na voljo za:

  • BMW 2 (F22/23): 18d, 20d, 25d
  • BMW 3 (F30/31): 18d, 20d, 25d, 28d, 30d, 35d
  • BMW 4 (F32/33/36): 18d, 20d, 25d, 30d, 35d

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.